Από τις εκδόσεις Καστανιώτη την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Στο αυτί της αλεπούς».

Οι ιστορίες τριών γυναικών.
Η περιπέτεια μιας οικογένειας.
Η Ελλάδα στις φωτιές και τις στάχτες του 20ού αιώνα.
Η Αννέζω γεννά τον Σταυρή. Ο Σταυρής αποκτά μια κόρη, την Άννα. Η Άννα μεγαλώνει ένα έκθετο κοριτσάκι, την Αριάδνη. Οι ζωές τους, γεμάτες περιπέτειες και ανατροπές, καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1900 ως τις μέρες μας. Από τους Συμιακούς σφουγγαράδες και τον Έφηβο των Αντικυθήρων στο δουλεμπόριο των δυτών. Από το αρχοντικό της Ύδρας στις φτωχογειτονιές της Δραπετσώνας, όπου θα βιώσουν την ακραία εκμετάλλευση και ταπείνωση. Από τον βομβαρδισμένο Πειραιά του ’41 στη μικροαστική Κυψέλη. Από την ωραία Ναύπακτο και τον Κύριο Ντίκενς στις διαδηλώσεις της Αθήνας του 2010.

Ένα πανόραμα της Ελλάδας του 20ού αιώνα και των γεγονότων που σημάδεψαν τον τόπο και τους ανθρώπους. Πρόσωπα υπαρκτά εμπλέκονται και συνοδοιπορούν με άλλα, μυθιστορηματικά. Σημαντικές στιγμές της Ιστορίας, που διαμόρφωσαν και καθόρισαν τη ζωή των ηρώων, με τη μνήμη –συλλογική και ατομική– να πλαισιώνει τον μικρόκοσμό τους.

Από Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, και μέχρι την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου, Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Καστανιώτη και αποκτήστε την ψηφιακή έκδοση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου σε τιμή που εσείς θέλετε – από μηδέν έως Χ.
 
Επίσης, οι πενήντα πρώτοι που θα προ-παραγγείλουν την έντυπη έκδοση  θα παραλάβουν το βιβλίο με αφιέρωση από τη συγγραφέα.