Από τις εκδόσεις Αρμός κυκλοφορεί το βιβλίο «‘Ξηγητάρια» του Κώστα Γ. Ζουράρι.


Ιοκάστης παραμύθι αυστηρό, άμα και παραμυθητικό, για τον κούνουψ και τον ιέραξ, που σαν λαίλαψ μαλώνει με τον κούνουψ
Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας γλυκούλης κούνουψ, μικρούλης, γαλανός και γρήγορος σαν κούνουψ.
Πριν όμως από τον γαλανό μικρούλη κούνουψ, ήταν ένας μεγάλος ιέραξ, τρομερός λαίλαψ, κι όλο κυνηγούσε τον γαλανούλη κούνουψ, για να του μάθει ορθογραφία.
Μαθηματικά δεν ήξερε ο ιέραξ.
Κούνουψ πεισματάρης, γλαυκός και εύδρομος, ιΙέραξ κακούργος, ακμηνός ως λαίλαψ, όλο μάλωναν και ξαναμάλωναν ο κούνουψ με τον ιέραξ, γιατί «μόνον με την ορθογραφία γίνεται σωστός γαλάζιος κούνουψ», φώναζε ο ιέραξ, και «εγώ θέλω παγωτό», τσίριζε ο κούνουψ, «και θέλω γιατί θέλω», ξανάκλαιγε ο κούνουψ, «κι ορθογραφία δεν θα γράψω, αν δεν είναι μόνον δυο γραμμές!!».
-«Δεκατέσσερις θα γράψεις και τα ρήματα θα κλίνεις και ανάγνωση θα πεις και παγωτό βεβαίως δεν θα φας, αν όλα δεν τα κάνεις! Και στην ταβέρνα σήμερα δεν θα ξενυχτίσουμε μαζί κι ούτε θα καβαλήσουμε παρέα την “Καλιφόρνια Μοτο-Γκούτζι” στους αέρηδες.
Χωρίς ορθογραφία δεν μπορείς να κολυμπάς, κι ούτε στους αέρηδες, κούνουψ, να πετάς». […] (Από την έκδοση)


Ο Κώστας Ζουράρις γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940. Πολιτειολόγος, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι. Επίσης έχει πραγματοποιήσει μουσικές σπουδές στο Κρατικο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Ακαδημία Mozarteum και στο Saltzburg της Αυστρίας. Από το 1969 διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Vincennes-Paris στο Παρίσι. Έργα του: “Alpha vers” (1987), “Μισγάγκεια απερινόητη” (1984), “Θεοείδεια παρακατιανή” (1989), “Ελλάς, γελάς, αποφράς”, “Ουρανίαι, πέρι ή περί ζωοποιού κενώσεων” (1989), “Μέσα στο σάμαλι ή Αχειροποίητος” (1993) κ.ά. Ζει στη Θεσσαλονίκη.