Κάθε χαρακτικό έργο αυτής της συλλογής λειτουργεί ως μια βαθιά οπτική αφήγηση πλούσια σε συμβολισμούς, μεταφέροντας ιστορίες εμπνευσμένες από την απλότητα και την αισθητική καθαρότητα της τέχνης της αρχαιότητας.

Με σκοπό να αιχμαλωτιστεί η ουσία αυτής της διαχρονικής τέχνης και να ενσωματωθεί σε σύγχρονους προβληματισμούς, η Hannio εμβαθύνει άφοβα σε θέματα αγάπης, θνητότητας και τραύματος. Έτσι κάθε εκτύπωση αποτελεί μαρτυρία της ανθρώπινης εμπειρίας, αντανακλώντας την αδιάλλακτη αναζήτηση της αλήθειας και της κατανόησης.

Χρησιμοποιώντας απόλυτο μαύρο μελάνι, εμπνέεται από την ομορφιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης, συνδυάζοντας τις κλασικές αναπαραστάσεις των μελανόμορφων δοχείων με σύγχρονα θέματα, δημιουργώντας συνθέσεις που παραπέμπουν στο αινιγματικό και κομψό κυκλαδίτικο ρυθμό.

Απόηχοι αρχαίων αφηγήσεων και διαχρονικών ρυθμών διαπνέουν την έκθεση καθώς γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ του υλικού και του ασυνείδητου κόσμου. Παράλληλα, η γυναικείες μορφές πρωταγωνιστούν στα θέματά της, καθώς αποτελούν σύμβολο για τη βιωματική διερεύνηση της θηλυκότητας και τη δύναμη της ευαλωτότητας.

Έτσι, τα σύμβολα και οι εικόνες της έκθεσης συνθέτουν ένα “ψηφιδωτό” από νοήματα και μυστήρια που προσκαλούν τους θεατές να εξερευνήσουν τα βάθη του δικού τους ψυχισμού.

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε τις ιστορίες πίσω από κάθε σχολαστικά κατασκευασμένο έργο, όπου αρχαίοι ρυθμοί συναντούν τις σύγχρονες ανησυχίες, επιδιώκοντας να προκαλέσουν ενσυναίσθηση σε έναν κόσμο που συχνά διχάζεται.

PRINTMAKING WORKSHOP

Μέσα σε 3 ώρες θα κάνουμε μία μικρή εισαγωγή στον κόσμο της χαρακτικής, εστιάζοντας συγκεκριμένα στη χαρακτική σε λινόλεουμ. Είτε είστε έμπειρος καλλιτέχνης είτε νέος στη χαρακτική, αυτό το εργαστήριο θα σας προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και τεχνικές για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας.

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι σαφείς: να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις θεμελιώδεις αρχές της χαρακτικής, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία με τις τεχνικές χάραξης σε λινόλεουμ, να παρέχουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για εξερεύνηση και καινοτομία και, το σημαντικότερο, να ενδυναμωθούν με τις απαραίτητες δεξιότητες για να δημιουργήσουν τις δικές τους εκτυπώσεις σε λινόλεουμ.

Στο τέλος του εργαστηρίου κάθε συμμετέχων θα φέρει περήφανα στο σπίτι του τη δική του μοναδική τύπωση, μια απτή απόδειξη της δημιουργικότητας και της αφοσίωσής του καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Δωρεάν – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων (6938652997)

Hannio – Βιογραφικό

Η Άννα Τζάρα (Hannio) είναι εικαστικός από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γραφιστική στον Ευκλείδη το 2014 και είναι τελειόφοιτη σπουδάστρια του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με κατέυθυνση την Χαρακτική. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά σεμινάρια και τα έργα της βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα.