Το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για το βιβλίο, θα πραγματοποιηθεί φέτος το τελευταίο τετραήμερο του Μαΐου με μεγάλη ανταπόκριση από τους εκδότες και με είκοσι μία καινούργιες συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και η πρώτη φορά της Κίνας και της Ινδίας.

Το κοινό όπως κάθε χρόνο θα έχει την δυνατότητα να δει τον πλούτο της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής και να παρακολουθήσει συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, σεμινάρια, συναντήσεις  με 70 σημαντικούς έλληνες και ξένους συγγραφείς, προβολές ταινιών κ.ά., που  κάθε χρόνο δίνουν το χαρακτήρα του μεγαλύτερου ετήσιου ραντεβού με το βιβλίο και προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Τα παιδιά θα έχουν τον πανέμορφο παραδοσιακό χώρο τους την Παιδική Γωνιά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις με τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη συγγραφική τους πένα στο διαγωνισμό Αν ζούσες σε άλλη εποχή με έπαθλο βιβλία που προσφέρουν οι εκδότες.

Από την πλευρά τους οι έλληνες και ξένοι επαγγελματίες – εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, βιβλιοπώλες, ατζέντηδες θα έχουν την καλύτερη ευκαιρία για να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα πιο επίκαιρα θέματα.