Όλα τα προϊόντα αποτελούν αντίγραφα αυθεντικών κειμηλίων που ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου ή είναι εμπνευσμένα από αυτά.

Διαθέτει πλούσια συλλογή κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών σπιτιού και γραφείου, μεταλλίων, αναμνηστικών, χειροποίητων μολυβένιων ομοιωμάτων (στρατιωτάκια), παιχνιδιών και σχολικών ειδών. Η συλλογή του περιλαμβάνει επίσης αφίσες με τις μορφές των πρωταγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, λαϊκές εικόνες που εκδόθηκαν με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών γεγονότων (π.χ. Βαλκανικοί Πόλεμοι), κάρτες και εκτυπώσεις ζωγραφικών έργων σε καμβά. Παράλληλα, κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστούγεννων και του Πάσχα, το Πωλητήριο παρουσιάζει δημιουργίες και δώρα όπως γούρια, διακοσμητικά, λαμπάδες με συμβολικό χαρακτήρα (σύμβολα προστασίας, ευζωίας, καλοτυχίας, ευημερίας κ.ά.).

Σημαντικό μέρος του Πωλητηρίου αποτελούν οι εκδόσεις της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, μια δραστηριότητα που η Εταιρεία έχει αναπτύξει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σύστασής της (1882). Η εκδοτική της παρουσία εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά έργα όπως λευκώματα, μελέτες για την ιστορία, τη λαογραφία, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, εκπαιδευτικούς φακέλους για μαθητές, οδηγούς εκθέσεων, ημερολόγια κ.ά.