Από την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 θα παρουσιάζεται στους κινηματογράφους η ταινία «Το Μαύρο Άλογο» (The Dark Horse) με τον Cliff Curtis.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το «Μαύρο Άλογο» είναι μία ταινία για τη συντριβή και το μεγαλείο του ανθρώπου που αγωνίζεται να νικήσει τη μοίρα του. 

Ο ήρωας (Genesis Potini) ενσαρκώνεται από τον εκπληκτικό και πολυβραβευμένο Cliff Curtis (γνωστός και από τα Once we were warriors, Whale rider μεταξύ άλλων)

Ο Genesis  πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυϊα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας. Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά (το μέλλον δηλαδή), της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο.  Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο. Η ζωή βαδίζει ανάμεσα σε κυλιόμενες πέτρες. Το “Dark Horse”  ή «Μαύρο Άλογο»  όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται «Ο λευκός αξιωματικός» ή τρελός όπως λέγεται κι αλλιώς , μιλώντας για σκάκι.

Μιλώντας για κινηματογράφο, η ανασύνθεση της ατμόσφαιρας του μυαλού και των αισθημάτων του ήρωα και του περίγυρου, το βαθύ, αλληγορικό και ακριβές πολιτικό σχόλιο, τα βλέμματα και τα πρόσωπα, ο ρυθμός και το φως μένουν αξέχαστα και αφήνουν μία γλυκιά και αισιόδοξη γεύση για την εσωτερική δύναμη του Ανθρώπου με κεφαλαίο Α. 

Η ταινία έχει ήδη τιμηθεί με 22 βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ και 36 υποψηφιότητες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι παίρνει σχεδόν σε όλα τα Φεστιβάλ που προβάλλεται το Βραβείο του κοινού.

Σκηνοθεσία & Σενάριο: James Napier Robertson

Πρωταγωνιστούν: Cliff Curtis,  James Rolleston.

Ανακοίνωση σχετικά με τον διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός αφορά σε 20 διπλές προσκλήσεις για την ταινία Μαύρο Άλογο (The Dark Horse) στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Λ. Συγγρού 106, ΦΙΞ), οι οποίες θα κληρωθούν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι νικητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πρόσκλησή τους για μία μόνο προβολή μία από τις ακόλουθες ημέρες Δευτέρα 7, Τρίτη 8 ή Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Η παραλαβή των προσκλήσεων θα γίνεται στην είσοδο του κινηματογράφου Μικρόκοσμος, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.