Ο Χάρης Λάμπερτ παρουσιάζει την ατομική του εικαστική έκθεση στο λόμπι του Radisson Blu Park Hotel. Ο ίδιος, μιλά στην κάμερα του CultureNow.gr για τις ιδιαίτερες εμπνεύσεις του.

Τα έργα τα οποία εκθέτει, είναι τεχνοτροπίας Pop Art. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, “έχουν την ιδιαιτερότητα να φωτίζονται και την ημέρα σε κανονικό φως, αλλά και το βράδυ με black light“. Ως προς το τι του χαρίζει την έμπνευση, αναφέρεται στην μουσική και ιδιαίτερα την pop: “Θεωρώ ότι η μουσική έχει εικόνα και η εικόνα έχει μουσική. Δεν υπάρχει εικόνα χωρίς ήχο ή ήχος χωρίς εικόνα, για μένα“.

Λίγα λόγια για τον Χάρη Λάμπερτ

Ο Χάρης Λάμπερτ γεννήθηκε το 1955 στη Νέα Ζηλανδία από γονείς ελληνικής καταγωγής. Το 1964 επέστρεψε οικογενειακώς στην Αθήνα, μετά το θάνατο του πατέρα του, όπου και τελείωσε τις σπουδές του σε ελληνικό σχολείο. Σπούδασε ζωγραφική στο Arts’ College του London University και ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, όπου παρέμεινε για δέκα μήνες.  Το 1974 έφυγε για το Παρίσι, όπου σπούδασε αρχικά στην Ecole National Superieure des Arts et Métiers Appliques, συνεχίζοντας  στην Ecole National Superieure des Beaux-Arts, όπου αποφοίτησε με έπαινο, βραβευόμενος και από την Ένωση Γάλλων Καλλιτεχνών (French Artist’s Association).

Στο Παρίσι παρέμεινε συνολικά έντεκα χρόνια (1974-1985), έχοντας επίσης παρακολουθήσει, ως απόφοιτος πλέον, το Εργαστήριο του Louis Nallard (ενός από τους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες του κινήματος Cobra). Από το 1985 μέχρι το 1996 εργάστηκε, εξέθεσε έργα του και έζησε στην Ιαπωνία. Παράλληλα με τη ζωγραφική και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιαπωνία, συνεργάστηκε με εταιρείες και με την ιαπωνική τηλεόραση ως σκηνοθέτης.

Το 1996 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ζει μέχρι σήμερα, μοιράζοντας έκτοτε το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και στο Τόκυο. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της pop art στην Ελλάδα. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Διαβάστε επίσηςΈκθεση του Χάρη Λάμπερτ στο Radisson Blu Park Hotel