Ο Θεόφιλος Τραμπούλης, επιμελητής εκθέσεων και εκδόσεων, σημειώνει πως η Georgia Fambris στη νέα έκθεσή της με τίτλο «…And we are magic talking to itself, noisy and alone…» επανέρχεται στα βασικά στοιχεία της ζωγραφικής γλώσσας της, όπως την μετωπική σύνθεση, το κάθετο φως, τα πολυπρόσωπα αποσπασματικά επεισόδια που δομούνται γύρω από μια κεντρική μορφή, ανοίγοντας την μέθοδό της και σε νέα υλικά, όπως την ύφανση.

Όπως μας λέει η Georgia Fambris: «Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ποίημα της Anne Sexton, “You Doctor Martin”, το οποίο διάβασα τελευταία και μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ειδικά αυτή η φράση νιώθω πως ταιριάζει αρκετά στις φιγούρες που παρουσιάζω, οι οποίες αν μιλούσαν ίσως θα μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια δήλωση Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικά με παστέλ και υφαντά. Όπως και στο παρελθόν έχω πειραματιστεί με διαφορετικά υλικά […] έτσι, και σε αυτήν την ενότητα έργων έχω εντάξει μια νέα προσέγγιση στη δουλειά μου μέσω της υφαντικής τέχνης, η οποία είναι μια παράλληλη διαδρομή με τη ζωγραφική μου».


Info

Τοποθεσία: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή, 11.00 -20.00 | Τετάρτη & Σάββατο 11.00 –15.00 | Από: 12/10/2023 Έως: 04/11/2023

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3608278 | zoumboulakis.gr


Video and photo credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Georgia Fambris – «…And we are magic talking to itself, noisy and alone…»: Έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη