Η έκθεση «Ψίθυροι στα Χέρια μου» συγκροτεί μια οπτική πανδαισία που έχει ως αφετηρία την εσωτερική πυξίδα της Δήμητρας Σκανδάλη με την παρουσία όλων των μέσων που χρησιμοποιεί και την έντονη ενέργειά τους, επιδιώκοντας μια συναισθηματική αλλά και κοινωνική σύνδεση που υπερβαίνει την αντικειμενική τους υπόσταση.

Όπως μας λέει η Δήμητρα Σκανδάλη: «Τα έργα είναι φτιαγμένα από διάφορα υλικά. Πολύ συχνά δημιουργώ έργα χρησιμοποιώντας λουλούδια και βότανα, φύκια είτε από το Αιγαίο είτε από τον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία χρησιμοποιώ με διαφορετικούς τρόπους. […] Σε αυτή την έκθεση είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ επίσης επιχαλκώσεις, γιατί όλα αυτά τα φυσικά υλικά τα λατρεύω, αλλά έχουν πολύ πεπερασμένο χρόνο ζωής, οπότε προσπαθώ με όποιο τρόπο μπορώ να τα διατηρώ όσο γίνεται. […] Με την επιλογή τόσο ευαίσθητων υλικών θα ήθελα να τονίσω την πολύ ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ του ανθρώπινου παράγοντα και της φύσης, και να εστιάσω στον σεβασμό που πρέπει να δείξουμε για το περιβάλλον».


Info

Τοποθεσία: Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30 | Από: 17/12/2022 Έως: 14/01/2023

Πληροφορίες: Τηλ: 210 72 13 938 | athensartgallery.gr


Video and photo credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης
Photo credit έκθεσης: Κώστας Πράπογλου


Διαβάστε επίσης:

Δήμητρα Σκανδάλη – Ψίθυροι στα Χέρια μου: Έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών