Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, οι Εκδόσεις Άγρα και το Λεξικοπωλείο σας προσκαλούν να συναντήσετε και να μοιραστείτε ένα ποτήρι κρασί με τον Caryl Férey στο Λεξικοπωλείο.

Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες. Θα διαβαστούν επίσης αποσπάσματα από το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Κόνδωρ, που ετοιμάζεται από τις Εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση της Αργυρώς Μακάρωφ.

Ο Caryl Férey, συγγραφέας, ταξιδευτής και σεναριογράφος, δεν άργησε να επιβληθεί στη Γαλλία ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του πολιτικού θρίλερ. Τα μυθιστορήματά του, ιδιαίτερα τα Haka (1998 – Άγρα, 2015) και Utu (2004 – Άγρα, 2016), που η δράση τους εκτυλίσσεται στην κοινωνία των Μαορί, Zulu (2008) στη Νότιο Αφρική και Mapuche (2012 – Άγρα, 2013), με φόντο την κατεστραμμένη από την κρίση Αργεντινή, έχουν αποσπάσειόλα τα σημαντικά βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας, μεταξύ των οποίων το Μεγάλο Βραβείο Quais du polar, το βραβείο Landerneau και το βραβείο του περιοδικού Lire.

Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, Condor (Gallimard, 2016), είναι μια κατάδυση στη Χιλή την περίοδο μετά τη χούντα του Πινοτσέτ. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Άγρα. Ο Férey γράφει επίσης έργα για παιδιά, για μουσικούς, για το θέατρο και το ραδιόφωνο. To Zulu μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Jérôme Salle με πρωταγωνιστή τον Orlando Bloom.Τα μυθιστορήματά του περιγράφουν καταστροφικές πολιτικές ρωγμές και εθνοτικούς πολέμους, αλλά οι ήρωές του βρίσκουν πάντα μέσα τους τη δύναμη για εξέγερση και αντίσταση, για έρωτα και τελικά για επιβίωση.

Διαβάστε επίσης: Ο Caryl Ferey στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών