Η θεατρική παράσταση Νέα Ζωή, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Αντώνη Αντωνόπουλου, έρχεται στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας για δύο μοναδικές παραστάσεις τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 20.30. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

μουσική / αναμονή / β’ αρχαίο θέατρο Λάρισας / καλοκαίρι / χώμα / ξερά χόρτα / γύρω πολυκατοικίες / την ώρα που ο ήλιος βασιλεύει / μια τελετή / μουσική / ο κύριος Ναπολέων / άλλοι ίσκιοι / περιμένουν / φοράνε μάσκες / αναμονή / η μουσική δυναμώνει / καμπάνες / ο Ποιητής / δώσ’ μου τα χέρια σου, δώσ’ μου τα χέρια σου, δώσ’ μου τα χέρια σου / άνθρωποι περιμένουν / άνθρωποι χορεύουν / άνθρωποι γελάνε / κάποιος πλησιάζει / τον πλησιάζουνε / τον καλωσορίζουν / τον αγκαλιάζουν / τον ντύνουν / τον φιλάνε / παρελθόν και μέλλον / γελάνε μαζί / χορεύουν μαζί / βλασταίνουν και πεθαίνουν / ανάσταση και αναγέννηση / γιορτάζουν / νέα ζωή / αποχαιρετισμός / στοργή / το φως χαμηλώνει / νύχτα / μουσική / σκοτάδι / βουλιάζει όποιος σηκώνει τις μεγάλες πέτρες / χορική ανθρωπογεωγραφία / μουσική / η Νέα Ζωή

«Στη Λάρισα, σ’ ένα αρχαίο θέατρο ανάμεσα σε σύγχρονες πολυκατοικίες, σ’ έναν τόπο που το παρελθόν και το σήμερα υποχρεωτικά συγκατοικούν, θα δημιουργηθεί μια νέα ζωή. Με αφετηρία τη μουσική, τον χορό και την ποίηση του Σεφέρη θα τελεστεί μια γιορτή. Μέσω επαναλαμβανόμενων χορευτικών μοτίβων, αντλώντας έμπνευση από την ποπ κουλτούρα, την ελληνική παράδοση και τα κινούμενα σχέδια του Γουώλτ Ντίσνεϋ, θα δημιουργηθεί μια τελετή αναγέννησης σε έναν τόπο όπου ο χρόνος εξισώνεται. Πέντε άνθρωποι θα συναντηθούν. Θα περιμένουν. Θα έρθει ένας έκτος και θα τον καλωσορίσουν. Θα τον αποχαιρετήσουν και θα τον αναστήσουν. Στο σκοτάδι θα χορέψουν μαζί. Η Φύση θα πεθάνει και θα αναστηθεί. Ο Άνθρωπος θα πεθάνει και θα αναστηθεί. Στο σκοτάδι ξανά. Μουσική. Η Νέα Ζωή», σημειώνει ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντωνόπουλος.

Συντελεστές

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνόπουλος
Μουσική: Γιώργος Ραµαντάνης
Σύµβουλος δραµατουργίας: Άγγελος Σκασίλας
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και φωτισµών: Πουλχερία Τζόβα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη

Ερμηνεύουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Θάνος Κόνιαρης, Λένα Μοσχά, Κώστας Τσιούκας, Αντιγόνη Φρυδά

Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής: LEFOU PRODUCTIONS (Βάσια Ατταριάν, Σεραφείμ Ράδης)
ΑΜΚΕ: ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΙ

Ευχαριστούμε θερμά
Τον Δημήτρη Καραντζά, τον Θαλή Καραχάλιο, τον Τάσο Καραχάλιο, την Κέλλυ Παπαδοπούλου, την Ιωάννα Πιατά, την Βασιλική Σουρρή, τον Γιώργο Στεφανάκο, την Εύα Στεφανή, τον Αινεία Τσαμάτη, την Ιωάννα Τσάμη και τον Ευθύμη Φιλίππου.

Διάρκεια: 45′

Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Photo Credit: Γκέλυ Καλαμπάκα

Διαβάστε επίσης:

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Το φιλόδοξο και πολυδιάστατο φετινό πρόγραμμα
Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Ανακοινώθηκαν οι παραγωγές που επιλέχθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού
Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Οι μουσικές εκδηλώσεις
Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Οι θεατρικές παραστάσεις
Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Το εικαστικό πρόγραμμα
Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους
Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Οι παραστάσεις χορού