Οι εκδόσεις Άγρα και το βιβλιοπωλείο Ιανός  παρουσιάζουν μια εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του συγγραφέα, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη.

Θα προβληθεί τετράλεπτο trailer από το ντοκυμανταίρ Latin Noir σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αποστολίδη.

Ομιλητές:

Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, συγγραφέας και μέλος της ΕΛΣΑΛ, θα παρουσιάσει το Μονομαχία στην Ιερά Οδό.
Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, κριτικός λογοτεχνίας, θα κάνει μια αναδρομή στο σύνολο του μυθοπλαστικού έργου του Ανδρέα Αποστολίδη.
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, κριτικός λογοτεχνίας, θα παρουσιάσει το δοκιμιακό έργο του συγγραφέα.
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, εκδότης, θα παρουσιάσει τις μεταφράσεις του Α. Αποστολίδη και το ιστορικό τους.

Ανδρέας Αποστολίδης

Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει γράψει πέντε αστυνομικά μυθιστορήματα: Το χαμένο παιχνίδι, Εγκλήματα στην πανσιόν Απόλλων, Διαταραχές στα Μετέωρα, Το φάντασμα του μετρό, Λοβοτομή και τρεις συλλογές διηγημάτων: Ζωγραφικοί πίνακες και ιδιότροπα ζώα, Αστυνομικές ιστορίες για πέντε δεκαετίες, Είσαι ο Παπαδόπουλος; και Βουντού και άλλες ιστορίες.

Έχει μεταφράσει περισσότερα από ογδόντα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων έργα των James Ellroy, Patricia Highsmith, Dashiell Hammett, Raymond Chandler και Vladimir Nabokov. Τέσσερις μελέτες: Αρχαιοκαπηλία και εμπόριο αρχαιοτήτων, Τα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματος, Ο κόσμος του Γιάννη Μαρή, Το μαύρο καρέ: Οι αστυνομικές σειρές και η τηλεοπτική άνοιξη μετά το 2000 και έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκυμανταίρ, όπως το Κύκλωμα, Δύο φορές ξένος, Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια, Ένας τόπος χωρίς ανθρώπους. Τελευταία του υπό εξέλιξη δουλειά είναι το ντοκυμανταίρ Latin Noir.


Διαβάστε επίσης: 

Μονομαχία στην Ιερά Οδό – Ανδρέας Αποστολίδης