Με σλόγκαν Το Αιγάλεω αγαπάει το βιβλίο ανοίγει τις πύλες της η 7η Έκθεση Βιβλίου Δυτικά της Αθήνας, που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Αιγάλεω.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει με δικό του περίπτερο, στην είσοδο της έκθεσης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του ΕΚΕΒΙ μέσα από το πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διατίθεται δωρεάν αλλά και να περιηγηθούν στον ανανεωμένο ηλεκτρονικό κόμβο της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, που παρέχει πληροφορίες για το σύνολο της ελληνικής βιβλιογραφίας στους χρήστες του διαδικτύου.

Η Έκθεση που διοργανώνει με επιτυχία η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω από το 2003, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας σημαντικός θεσμός που συμβάλει στην προώθηση της βιβλιοφιλίας δημιουργώντας έναν περιφερειακό πολιτιστικό πυρήνα Δυτικά της Αθήνας.

Το ΕΚΕΒΙ συμμετείχε από την πρώτη χρονιά στην προσπάθεια αυτή παρουσιάζοντας μια έκθεση για τον Κωστή Παλαμά, ενώ το 2005 παρουσίασε την Έκθεση Ξυπόλητες εικόνες με 93 έργα 31 Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου.

Από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων με παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια κ.λ.π. για μικρούς και μεγάλους.