Ένα Σάββατο το μήνα, από τον Οκτώβριο του 2017 ως τον Απρίλιο του 2018, τα επτά δημιουργικά βιβλιοπωλεία του φεστιβάλ θα περιμένουν τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους τους. Αυτή τη φορά για να εξερευνήσουν όσα βρίσκονται καλά κρυμμένα… Πίσω από το βιβλίο!

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τον κρυφό κόσμο του παιδικού βιβλίου!

«Πίσω από το βιβλίο» – η φετινή θεματική

Πώς μια ιδέα γίνεται βιβλίο; Πώς ένα βιβλίο γεμίζει λέξεις και παίρνει σχήμα, χρώμα και μορφή;

Ήρθε η ώρα να ξεφυλλίσουμε τις σελίδες του βιβλίου αντίστροφα και να γυρίσουμε το χρόνο από την ανάγνωση ως τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας.

Με ξεναγούς τα 7 δημιουργικά βιβλιοπωλεία BOOKPOINTS θα κάνουμε στάση σε όλους τους σταθμούς της δημιουργίας του βιβλίου: την έμπνευση, τη συγγραφή, την εικονογράφηση, τη μετάφραση, την επιμέλεια και τη διόρθωση, τον εκδοτικό οίκο, το τυπογραφείο και τέλος το βιβλιοπωλείο!

Σ’ αυτούς τους σταθμούς τα βιβλιοπωλεία θα μας συστήσουν φανερούς και αφανείς ήρωες, ανθρώπους γνωστούς κι αγαπημένους, αλλά και όσους βρίσκονται πίσω από τα φώτα.

Σας περιμένουμε σ’ ένα ταξίδι στη χαρά της δημιουργίας και στον πραγματικό, τον κρυφό κόσμο του βιβλίου που έχει εμπνεύσει τόσα και τόσα ταξίδια της φαντασίας.

Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί όσα βρίσκονται καλά κρυμμένα Πίσω από το βιβλίο!

Πρόγραμμα BOOKPOINTS

14 Οκτωβρίου 2017: Η έμπνευση – Ονειροπαγίδα (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο)

11 Νοεμβρίου 2017: Η συγγραφή – Νους και γνώση (Νικολάου Πλαστήρα 9, Χαριλάου)

9 Δεκεμβρίου 2017: Η εικονογράφηση – Πράσινο σύννεφο (Πασαλίδη 40, Καλαμαριά)

13 Ιανουαρίου 2018: Η μετάφραση, η διόρθωση και η επιμέλεια – Mind the Book (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος)

10 Φεβρουαρίου 2018: Η έκδοση – Βιβλιο…ιδέες (Στρατηγού Σαράφη 67, Καλαμαριά)

17 Μαρτίου 2018: Το βιβλιοπωλείο – Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία)

21 Απριλίου 2018: Η παρουσίαση – Κάτι γίνεται (Γεωργίου Παπανδρέου 27)

Λίγα λόγια για το BOOKPOINTS

Το BOOKPOINTS ξεκίνησε το 2015 στη Θεσσαλονίκη με επιθυμία να αναδείξει το μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου και να ταξιδέψει σε αυτόν μικρούς και μεγάλους. Έτσι, επτά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν παρουσιάσεις, δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά. Η θεματική του πρώτου  BOOKPOINTS, που πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, ήταν το «Ταξίδι» και του δεύτερου οι “Ήρωες & Ηρωίδες”.