Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο Μυστικά ή Ψέματα της Μεγκ Ρόσοφ σε μετάφραση της Βεατρίκης Καντζόλα Σαμπατάκου.


«Αναρωτιέμαι σε ποιο χρονικό σημείο ένα παιδί παύει να είναι παιδί.
Συμβαίνει μεμιάς ή αργά και σταδιακά;
Υπάρχει μια ηλικία, μια εβδομάδα, μια στιγμή που όλα τα μυστικά του σύμπαντος αποκαλύπτονται και η ενηλικιότητα κατεβαίνει σαν σύννεφο από τον ουρανό, αλλάζοντας το μυαλό του για πάντα;
Άραγε το παιδί που είμαι εγώ θα φύγει αθόρυβα κάποια μέρα για να μην ξαναγυρίσει ποτέ;»

Τι σκέφτεται μια δωδεκάχρονη σε ένα επεισοδιακό ταξίδι με τον πατέρα της στις ΗΠΑ;
Προσπαθώντας να κατανοήσει τον κόσμο των μεγάλων αναρωτιέται:
Γιατί λένε τόσα ψέματα;
Μπορεί να τους εμπιστευθεί;

Το Μυστικά ή Ψέματα εκδόθηκε το 2013 και έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες. Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα για την πορεία προς την ενηλικίωση και τις σχέσεις γονιών και παιδιών. Το βιβλίο συνεχίζει να αναζητείται από το αναγνωστικό κοινό αποτελώντας σημείο αναφοράς για ένα τόσο ευαίσθητο και πάντα επίκαιρο θέμα.
Συνολικά τα βιβλία της Μεγκ Ρόσοφ ήταν υποψήφια στην κατηγορία του καλύτερου νεανικού βιβλίου για δεκαεννέα διεθνή βραβεία. 
Φέτος τιμάται με το δεύτερο-μετά το βραβείο Νόμπελ- σημαντικότερο βραβείο λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award για το έργο της.

Η Μεγκ Ρόσοφ γεννήθηκε στη Βοστόνη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη για δέκα χρόνια πριν μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο το 1989.
Εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων, των δημοσίων σχέσεων και της διαφήμισης.

Το πρώτο της μυθιστόρημα για εφήβους How I Live Now εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Penguin το 2004 και απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος της εφημερίδας Guardian.
Το δεύτερο μυθιστόρημά της Just In Case (Penguin, 2006) κέρδισε το βραβείο Carnegie Medal, το οποίο απονέμεται από την Ένωση Βρετανών Βιβλιοπωλών αναγνωρίζοντας την εκπαιδευτική αξία του νεανικού μυθιστορήματος.