«Κλασικός προσανατολισμός, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες ορχήστρες και τους διάσημους σολίστ στο Ηρώδειο, σύγχρονη αισθητική και νέες τάσεις στο θέατρο και στον χορό, με μετακλήσεις ομάδων της διεθνούς πρωτοπορίας και αναθέσεις σε ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες στην Πειραιώς 260, παρεμβάσεις με εναλλακτική διάθεση και νέες συνεργασίες στο «Άνοιγμα στην πόλη», προσεγγίσεις στο αρχαίο δράμα από νεότερους δημιουργούς στη Μικρή Επίδαυρο, πληθωρικές παραγωγές από σημαντικούς σκηνοθέτες και η πρώτη συνεργασία μας με το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Συρακουσών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Αυτά είναι τα λόγια του καλλιτεχνικού διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που περιγράφουν συνοπτικά το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο φέτος επιστρέφει πιο στοχευμένο, καθώς κάθε χώρος θα φιλοξενήσει παραγωγές ταιριαστές με την ταυτότητα του.

Το Φεστιβάλ ξεκινά επίσημα την 1η Ιουνίου στην Αθήνα με τρεις εξαιρετικές παραστάσεις. Η Πειραιώς 260 ανοίγει με μία επανάληψη της περσινής μεγάλης επιτυχίας του Δημήτρη Κουρτάκη, Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου με τον Άρη Σερβετάλη, αλλά και με μία παράσταση από την Αμερική που σατιρίζει το αμερικάνικο όνειρο, το Κυνήγι της Ευτυχίας από τους Nature Theatre of Oklahoma.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρακολουθήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς θεατρικής σκηνής, τον Ίβο βαν Χόβε να σκηνοθετεί το Μετά την πρόβα-Περσόνα, μία σπουδαία παράσταση βασισμένη στον Μπέργκμαν.

Τέλος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, ανοίγει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στις 1, 3, 6, 8 Ιουνίου 2018, με μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, τον Ναμπούκκο, σε μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή.

Φέτος για πρώτη φορά όλες οι παραστάσεις έχουν αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους, ώστε να μπορούν να τις απολαύσουν Έλληνες και ξένοι θεατές, ακόμα και με προβλήματα ακοής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων και των δράσεων του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018: Το πρόγραμμα

Το τρέιλερ του Φεστιβάλ

Το τρέιλερ του Φεστιβάλ φέρει την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου και αποτυπώνει τα χιλιάδες βήματα προς τα αρχαία και σύγχρονα θέατρα από το 1955 μέχρι σήμερα.

Ας ξαναθυμηθούμε πως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι ο παλαιότερος πολιτιστικός θεσμός της χώρας και ομορφαίνει με τις εκδηλώσεις του τα καλοκαίρια μας.

Δείτε το τρέιλερ:


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018: Το πρόγραμμα

Φεστιβάλ Αθηνών: 3+1 επαναλήψεις που δεν πρέπει να χάσετε

Δυνατά χορευτικά ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών 2018

8 διεθνείς θεατρικές παραγωγές στο Φεστιβάλ Αθηνών 2018

Ανεπανάληπτες μουσικές εμπειρίες στο Φεστιβάλ Αθηνών 2018

Καλοκαιρινές βραδιές στον Κήπο της Πειραιώς 260