Το θέατρο «ΛΥΧΝΟΣ», γνωστό για τις ποιοτικές και επιτυχημένες παραστάσεις του, επέλεξε για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015 να παρουσιάσει το γνωστό παραμύθι « Το λυχνάρι του Αλαντίν».

Η παράσταση, μας μεταφέρει στην ονειρική Βαγδάτη. Η παραμυθένια ατμόσφαιρα μας ταξιδεύει στο παλάτι του Σουλτάνου, στην αγορά, στο σπίτι του Αλαντίν, στη μαγική σπηλιά…εκεί όπου ο Αλαντίν θα βρει το λυχνάρι και θα πραγματοποιήσει τις τρεις επιθυμίες του.
Μέσα από κωμικές και συναισθηματικές καταστάσεις θα παντρευτεί την αγαπημένη του Γιασμίν, παρά τα εμπόδια που τους βάζει ο μάγος Τζαφάρ.
Ο αγαθός Σουλτάνος, ο πονηρός Αμπού και το ανατρεπτικό Τζίνι είναι οι ήρωες που θα λατρέψουν τα παιδιά.


Πρόκειται για μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση που σκοπό έχει,όχι μόνο να ψυχαγωγήσει αλλά και να διαπαιδαγωγήσει τους μικρούς μας θεατές.

Το έργο αναφέρεται στην αιώνια μάχη του καλού με το κακό, του δίκαιου με το άδικο, της αγάπης με το μίσος καθώς και στη σημασία της συνεργασίας των ανθρώπων που μπορεί να κάνει θαύματα!

« Θυμήσου να είσαι ο εαυτός σου» λέει το Τζίνι στον Αλαντίν.. Αν μέσα σου είσαι πρίγκηπας τότε δεν σου χρειάζονται τα πλούτη, η εξουσία και τα παλάτια.

Ελάτε λοιπόν να ανέβουμε όλοι μαζί στο μαγικό χαλί και να πετάξουμε σε χώρες παραμυθένιες!

Συντελεστές: 

Διασκευή: Βασίλης Λαζαρίδης

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Χρήστου

Κουστούμια: Carnival

Σκηνικά: Γιάννης Κοντορούχας

Χορογραφίες: Μαρίνα Μαύρου – Πολλάτου

Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Γιατρού

Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Νίκος Τσεργάς, Μάκης Αρβανιτάκης, Ανδρομάχη Γεωργίου, Ανδρέας Βιτωράτος, Φωτεινή Παπαδάκη, Πέγκυ Χαϊδεμενάτου, Στεφέλενα Κόνιαρη.