Το θέατρο Πυξίδα παρουσιάζει την παράσταση «Στο Ορφανοτροφείο» του Χάρη Χιώτη από τη Δευτέρα …

3 Δεκεμβρίου 2012.

“Τι μπορεί να κάνουν τρία παιδιά ώστε να καταφέρουν ν’ αποδράσουν από ένα ορφανοτροφείο και να ζήσουν αυτόνομα; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να πετύχουν το σκοπό τους; “

Το τέλειο σχέδιο απόδρασης ξαναμπαίνει σε εφαρμογή και ο Λακ, η Ντον και η Φελ είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν να περάσουν το τεράστιο φράχτη που στέκεται απέναντι τους, απέναντι στα όνειρα τους για μια κανονική ζωή,  απεγκλωβισμένη από κάθε είδους καταπίεση!

Μία παράσταση για τη φιλία, τα όνειρα και τις προσδοκίες των ανθρώπων.

Σε ένα ορφανοτροφείο, του οποίου οι φράχτες είναι το σύνορο ψευδαίσθησης – πραγματικότητας, συνυπάρχει η κοινή επιθυμία  τριών παιδιών, του Λακ, της Ντον και της Φελ, για το τέλειο σχέδιο απόδρασης. Έτσι ξεκινά η περιπέτεια διαφυγής τους, γίνονται ένα σώμα, μία ψυχή σε μία κοινή προσπάθεια να φύγουν από το προστατευμένο περιβάλλον στο οποίο ζουν και να διεκδικήσουν την ζωή πέρα από τον φράχτη, στους άγνωστους δρόμους, στις αληθινές πλατείες με πραγματικά λεφτά και μεγάλους ανθρώπους.

Περιπέτεια από την ομάδα «REPENTE»            

      
Η Ομάδα «REPENTE»  λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας,  που όλο και δυσχεραίνουν, ανοίγει φέτος τις πόρτες του Θεάτρου Πυξίδα ελεύθερα για το κοινό με μία παράσταση χωρίς εισιτήριο, όπου η συμβολή γίνεται με βάση τη οικονομική δυνατότητα του εκάστοτε θεατή και βεβαίως είναι προαιρετική.

Ελάτε να αποδράσουμε μακριά  από τους προσωπικούς φράχτες που μας καταπιέζουν!
Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι «Ετσι οι μέρες περνούν»  σε στίχους -μουσική του Δημήτρη Καρρά από το ομώνυμο CD του Φώτη Ανδρικόπουλου. Τραγουδούν οι Δημήτρης Καρράς, Φώτης Ανδρικόπουλος, Μαρία Λούκα.

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χάρης ΧιώτηςΜουσική: Αναστασία Μανιάτη- Δημήτρης Μώρος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αθηνά ΠρίντζηΦωτισμοί: Μάνος Δανέζης
Θεατρολόγος: Φραγκίσκος Αλέξανδρος Σαργολόγος
Βοηθός Σκηνοθέτις: Μαρία Νικολαϊδη

Ηθοποιοί: Αγνή Χιώτη, Μαρία Θεοδωρίδου, Χάρης Χιώτης