Ο Θάνος Παπαδόπουλος και η ομάδα pragma.gr, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στα Εξάρχεια, η οποία θα διαρκέσει από τις 17 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Ένας ξένος κόσμος. Ο δικός σου.

Ογδόντα οκτώ «κόσμοι» ισάριθμων φωτογράφων θα αποκαλυφθούν στην έκθεση του pragmaseminars που εγκαινιάζεται το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου.

 

Η έκθεση, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Θάνο Παπαδόπουλο και την ομάδα του pragma.gr, θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Μεθώνης 65, στα Εξάρχεια.

 

Οι εικόνες που εκτίθενται μπορούν να ειδωθούν ως οι προσωπικές θεωρήσεις της πραγματικότητας των σπουδαστών του pragmaseminars. Ωστόσο, αποτελούν παράλληλα ένα σύνολο, ένα «όλον», μια και μοναδική εικόνα ενός κόσμου που οι άνθρωποι κινούνται αδιάκοπα σε διαφορετικές κατευθύνσεις και φορές, αλλά συναντώνται σε κομβικά σημεία.

 

Ενός κόσμου που επιθυμούμε, απευχόμαστε, ξεχνάμε, θαυμάζουμε, οικτίρουμε, αγνοούμε, κοιτάζουμε κατάματα, δεν κατανοούμε αλλά γοητευόμαστε. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο συνοδευτικό κείμενο «Στην έκθεση μιας “ξένης” φωτογραφικής πραγματικότητας δεν απογυμνώνεται μόνο ο δημιουργός της, αλλά και εμείς. Εσύ και εγώ. Γιατί ταυτιστήκαμε ή συγκρουστήκαμε με έναν άλλο κόσμο».