Ένα ιδιαίτερο project πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ένας εικαστικός-φωτογράφος, oPeter Wüthrichαναζητά και εντοπίζει τυχαία περαστικούς, «χαρακτήρες» όπως λέει ο ίδιος, μεταμορφώνοντάς τους σε αγγέλους, με τη βοήθεια βιβλίων φτερών!

 

4η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

18 Σεπτεμβρίου 2013 – 31 Ιανουαρίου 2014

Γενικός τίτλος: «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it Νew»

Τίτλος κεντρικής έκθεσης: «Παντού αλλά Τώρα» (Everywhere but Now)

 

 

Το έργο του θα φιλοξενηθεί στο Αλατζά Ιμαρέτ, στο πλαίσιο της κεντρικής έκθεσης της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης «Παντού αλλά Τώρα», σε επιμέλεια της Adelina von Fürstenberg, από τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ είναι μόνο ένα από τα έργα που θα παραχθούν in situ το επόμενο διάστημα στην πόλη για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

 

Ο καλλιτέχνης:

O Peter Wüthrich γεννήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου ζει και εργάζεται. Ο ίδιος αντιπαραθέτει την πρωταρχική χρήση των βιβλίων ως αντικειμένων που φέρουν και μεταφέρουν γνώση και νοήματα με ποιητικές εικόνες, βασισμένες σε μια ανθρωπιστική σκοπιά του κόσμου.

Εδώ και μία εβδομάδα κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντοπίζοντας τυχαία περαστικούς, με σκοπό να τους μετατρέψει σε αγγέλους, με τη βοήθεια βιβλίων-φτερών. Έτσι παίρνει το ρόλο του Θεού και απαντά σε μερικές θεμελιώδεις ερωτήσεις σχετικά με την έννοια των αγγέλων.

Είναι οι άγγελοι πλάσματα αυτού του κόσμου, και αν ναι μπορούν να είναι κοσμοπολίτες; Διακρίνονται οι άγγελοι σε Γάλλους, Αμερικάνους, Γερμανούς ή Ασιάτες, ή τελικά είναι όλοι «Άγγελοι του Κόσμου»;