Η ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα παρουσιάζει τη δράση Εκ Πληξη στο βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη

… όπου θα παρουσιάσει για μια ημέρα τη διαδραστική παράσταση «Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε» της Χαράς Γιαννακοπούλου, σε σκηνοθεσία  Αντιγόνης Γύρα, μουσική Ορέστη Τάνη και χορογραφία της ομάδας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.

Οι έξι περφόρμερς-εμψυχωτές στήνουν μια διαφορετική παράσταση μέσα στο βιβλιοπωλείο! Αναπάντεχες εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη μέσα στο κατάστημα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ.

»Κάποτε ήταν μια πόλη που τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Χρειάζονταν το ένα το άλλο   και ζούσανε καλά και χαρούμενα. Ήταν φυσικά ένα τσίρκο χωρίς ζώα. Όμως εκεί δούλευε κι ένας υπνωτιστής, ο oποίος σκαρφίστηκε ένα σχέδιο που θα τον έκανε άρχοντα της πόλης και θα μπορούσε να τους ορίζει όλους. Υπνώτισε τους πάντες, έγινε δήμαρχος της πόλης και το τσίρκο διαλύθηκε»…

Η Αντιγόνη Γύρα, ιδρύτρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, οραματίστηκε πριν από χρόνια το χοροθέαμα ως μέσο για την ψυχαγωγία και επαφή των παιδιών στις πρώτες σχολικές ηλικίες. Η δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ ξεκίνησε φέτος να παρουσιάζεται στα σχολεία με μεγάλη επιτυχία με στόχο να ανατρέψει την καθημερινότητα και να ενισχύσει τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και το «μαζί».
Είναι μια πρωτοβουλιά που εμπλέκει τα παιδιά σε μια μορφή τέχνης που δε συνηθίζουν να παρακολουθούν, η οποία θα τους ανοίξει νέους δρόμους αντίληψης κι έκφρασης:
το χοροθέατρο, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο.

Η ομάδα …
Σύλληψη Δράσης – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα
Σύλληψη ιστορίας – Κείμενα: Χαρά Γιαννακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: Η ομάδα
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Εικαστικό περιβάλλον: Ευδοκία Βεροπούλου, Τόνια Αβδελοπούλου
Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη Βερβενιώτη
Διδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου
Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης


Ερμηνευτές/ Εμψυχωτές:
Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης, Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/Ευγενία Σιγαλού, Φάνης Παυλόπουλος

Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη, Σάκης Ψαρρός, Φάνης Παυλόπουλος
Γραφιστικά: Μυρτώ Δεληβοριά