Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” και για το μήνα Φεβρουάριο προσκεκλημένος είναι ο Andras Lenart, καθηγητής του Πανεπιστημίου Τεχνών της Ουγγαρίας και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Εθνικού Κουκλοθέατρου της Βουδαπέστης.

Στην Ελλάδα έρχεται με δύο παραστάσεις θεάτρου κούκλας, “Stop” και “Con Anima”, που θα παρουσιαστούν και οι δύο μαζί στις 6, 7  & 8 Φεβρουαρίου 2015.

Ο Andras Lenart το 1997 δημιουργεί την ομάδα κουκλοθέατρου Micropodium με στόχο την έρευνα και τον πειραματισμό πάνω σε νέες τεχνικές κατασκευής θεατρικής κούκλας.

Μέσα από αυτή την έρευνα δημιουργεί και υλοποιεί ένα νέο τύπο κούκλας  με έναν ιδιαίτερο και μοναδικό μηχανισμό χειρισμού.

Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη: Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, αλλα και σε χώρες όπως Καναδά, Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία και Ιαπωνία.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Fransisco Brito

Οι παραστάσεις:

Stop

Μία πολύ μικρή σκηνή μπορεί να κάνει θαύματα! Ο Andras Lenart με τη παράσταση “Stop” μαγεύει τον κόσμο με την εξαιρετική δεξιοτεχνία του. Η παράσταση είναι μια συλλογή απο μικρές ιστορίες με διαφορετικούς χαρακτήρες. Χάρη στον ιδιαίτερο μηχανισμό και στην εξαιρετική ακρίβεια κινήσεων των κουκλών, αποτυπώνεται ένα αποτέλεσμα μαγικό, αλλά παράλληλα ζωντανό κι αληθινό!

Διάρκεια 25 λεπτά
 
Βίντεο από την παράσταση: https://www.youtube.com/watch?v=c21zSdiyW6o

Con Anima

Μία παράσταση με φουτουριστικό θέμα.

Ο κόσμος καταστράφηκε. Η ζωή χρειάστηκε να αρχίσει ξανά. Ποιός έχει τη δυνατότητα να το κάνει;
Ποιό είναι το ύλικο από το οποίο φτιάχνεται ζωή;
Μία φιγούρα έρχεται κάτω από το χώμα και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή, πράγμα όχι και τόσο εύκολο.
Κανείς δεν ξέρει αν είναι Θεός…

Ιδιαίτερη παράσταση με πειραματικό ύφος, ανάλογο με το ύφος θεάτρου δημιουργών όπως του  Samuel Becket και του Peter Brook, που χρειάζεται την ευαισθησία και τη φαντασία του κοινού.

Διάρκεια 25 λεπτά
 
Βίντεο από την παράσταση: https://www.youtube.com/watch?v=OB5Yq3pKI5I
 

Οι παραστάσεις είναι χωρίς λόγια. Για όλες τις ηλικίες. Μεταξύ των δύο παραστάσεων γίνεται διάλειμμα 5 λεπτών.

Ο Andras Lenart θα πραγματοποιήσει και εργαστήρι εμψύχωσης κούκλας, με τίτλο “Παίζοντας με το τίποτα”.

Σύγχρονη τεχνοτροπία κατασκευής κούκλας με απλά υλικά. Επικοινωνία με το κοινό μέσα από ένα ιδιαίτερο τύπο κουκλοθέατρου. Πως να αγγίξεις τη φαντασία του κοινού με τις εικόνες που δημιουργούν οι κούκλες.

Μέσα από την ομαδική συνεργασία αποκτάται αίσθηση της ακρίβειας στην κίνηση. Μέσα απο τις ασκήσεις οι μαθητές αποκτούν αυτοπεποίθηση, ώστε στο μέλλον να έχουν την ικανότητα δημιουργίας μιας παράστασης.

Δουλεύοντας με τα αντικείμενα και τις απλές φόρμες θα κατανοήσουμε τους βασικούς κανόνες για κίνηση και εμψύχωση της κούκλας.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, μέσα από μικρές παραστάσεις.

Διάρκεια 10 ώρες

Βίντεο για το εργαστήρι: https://www.youtube.com/watch?v=8XmDNL9bvpU

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, 5 μ.μ.-7 μ.μ.
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, 10π.μ.-2μ.μ.
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, 10π.μ.-2μ.μ
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο 2105222181, 6942420062