Από την FM Records κυκλοφορεί ο νέος δίσκος της Kalliope (Καλλιόπη Πούσκα), με τίτλο «Νότια».

Η Kalliope έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη. Με σπουδές στη μουσική και το τραγούδι έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Sani Festival και από το φθινόπωρο του 2022 συνεργάζεται μόνιμα με τον Δημήτρη Μπάση.

***

Το να κυκλοφορήσω μια προσωπική δισκογραφική δουλειά, και μάλιστα σε βινύλιο, είναι κάτι που επιθυμούσα από τη στιγμή που πρωτοξεκίνησα να τραγουδώ. Ήταν για μένα ένα όνειρο που ήθελα πολύ να πραγματοποιήσω. Η επιθυμία αυτή άρχισε να γίνεται ακόμα πιο έντονη την περίοδο της καραντίνας, οπότε αποφάσισα να αξιοποιήσω τον περίσσιο ελεύθερο χρόνο μου δημιουργικά!

Άκουσα πολλή μουσική, έψαξα βαθιά στις αναμνήσεις και τις αγαπημένες μου μελωδίες και κατέγραψα μερικά από τα τραγούδια που θα ήθελα να ερμηνεύσω. Η επόμενη κίνηση, φυσικά, ήταν να επικοινωνήσω με τον παλιό μου δάσκαλο και μέντορα, Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Του ζήτησα να αναλάβει την παραγωγή ενός δίσκου με αυτά τα αγαπημένα μου τραγούδια, ενορχηστρώνοντας και διασκευάζοντάς τα. Στην πορεία προέκυψαν και πρωτότυπες συνθέσεις του Μανόλη σε στίχους της Ειρήνης Ψημίτη στα ελληνικά και του Andy Konstanti στα αγγλικά, αλλά και σε στίχους του ίδιου του Μανόλη. Εκτός, λοιπόν, από αυτά τα ολοκαίνουργια τραγούδια, στο δίσκο συνυπάρχουν γνωστά τραγούδια στα Ισπανικά, Τούρκικα, Ιταλικά, Γαλλικά και, φυσικά, στα Ελληνικά σε νέες, δροσερές διασκευές. Σαν να ξεκινάς ένα όμορφο ταξίδι μέσα από τη μουσική.

Τελικά, ο δίσκος που ονομάστηκε «Νότια» είναι ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, την όμορφη θάλασσα με τους πολιτισμούς, τα χρώματα, τους ζεστούς ανθρώπους και τους σπουδαίους ποιητές και συνθέτες, παλιούς και νεότερους. Είμαι πολύ χαρούμενη με το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου μου άλμπουμ. Θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύει καλλιτεχνικά για να συστηθώ στον κόσμο. Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφέρω πως το να κάνω τον δίσκο μου βινύλιο ήταν μια τεράστια διαδικασία αναζήτησης εργοστασίου κοπής βινυλίων, που είχε μεγάλη αναμονή, έστειλα άπειρα email και φυσικά πολλή πολλή υπομονή. Αυτό φυσικά είναι που επιθυμούσα από τη στιγμή που άρχισα να τραγουδώ. Άξιζε όλη η υπομονή. Γι’ αυτό σε ένα μήνα περίπου ανυπομονώ, γιατί θα έχω στα χέρια μου επιτέλους τον πρώτο μου δίσκο «Νότια». Το λέω και δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω ούτε εγώ γιατί η λαχτάρα μου είναι πολύ μεγάλη και η διαδικασία ήταν χρονοβόρα και επίπονη αλλά παράλληλα πολύ δημιουργική.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην FM Records που αγκάλιασε αυτή την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, με πίστεψε και με στήριξε σαν νέα πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνη και με βοήθησε ώστε να ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος μου δίσκος.

Ελπίζω να τον ακούσετε και να τον αγαπήσετε!

Διαβάστε επίσης:

Νότια: Η Kalliope κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά!