Η FM Records συνεχίζει να πρωτοπορεί στη δισκογραφία και να δηλώνει περήφανη που συνεργάζεται με νέους καλλιτέχνες. Πάντα είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα και τους προτρέπει να εμπνευστούν και να πειραματιστούν με τη μουσική του χθες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών.

Ο νέος δίσκος «Νότια», με τη δροσερή φωνή της Καλλιόπης Πούσκα (Kalliope), τα περιλαμβάνει όλα αυτά. Ξεκινάει το ταξίδι του από τη Μεσόγειο με σκοπό να γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς μέσα από τη μουσική και στίχους σε διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα τον προορισμό.

Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Τουρκία γίνονται ένα μέσα σε 12 υπέροχα τραγούδια, διασκευές και καινούρια. Τα έχει όλα επιμεληθεί και ενορχηστρώσει ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος πέρα από τις διασκευές πολύ γνωστών τραγουδιών μέσα στο δίσκο βρίσκουμε και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις και στίχους.

Μαζί συνυπάρχουν οι στίχοι της Ειρήνης Ψημίτη στα ελληνικά και του Andy Kostantis στα αγγλικά. Κι έτσι ξεκινάει ένα όμορφο δροσερό ταξίδι στα «Νότια»:

Tracklist

En Mediterranée
Sunny day
Karli Kayin Ormaninda
Νότια
Le Portugais
A Summer Love
Looks Like rain
Γιασεμάκι
Meglio Stasera
A Mi Manera
Σαν εκδρομή
Μεσόγειος

Όπως αναφέρει και η ίδια η Καλλιόπη για τον νέο της δίσκο «Νότια»:

«Το να κυκλοφορήσω μια προσωπική δισκογραφική δουλειά, και μάλιστα σε βινύλιο, είναι κάτι που επιθυμούσα από τη στιγμή που πρωτοξεκίνησα να τραγουδώ. Στην καραντίνα αξιοποίησα τον περίσσιο ελεύθερο χρόνο μου με τη βοήθεια του παλιού μου δάσκαλου και μέντορα Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Ο δίσκος «Νότια» για μένα είναι ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, την όμορφη θάλασσα με τους πολιτισμούς, τα χρώματα, τους ζεστούς ανθρώπους και τους σπουδαίους ποιητές και συνθέτες, παλιούς και νεότερους.»

Kalliope

Η Kalliope (Καλλιόπη Πούσκα) έχει γεννηθεί και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας με οικονομική κατεύθυνση. Από μικρή ηλικία ήταν μέλος της χορωδίας Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας, πιάνου και θεωρητικών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα φωνητικής με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας παρουσιάζοντας κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της με τραγούδια της Μεσογείου διασκευές αλλά και καινούργια τραγούδια με την υπογραφή του Μανόλη Ανδρουλιδάκη που έχει και την επιμέλεια – ενορχήστρωση του δίσκου. Επίσης συμμετέχει στον επερχόμενο δίσκο της ποιήτριας Χαριτίνης Βαζαίου με μελοποιημένα ποιήματα από τη συλλογή «Άρση Σιωπής».

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες, πρόσφατα συμμετείχε στην παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Με επίσημο Ένδυμα» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Πάνο Μουζουράκη, στο Sani Festival στην παραγωγή “The Mediterranean Project” και απο το φθινόπωρο του 2022 συνεργάζεται μόνιμα με τον Δημήτρη Μπάση.

Ο δίσκος «Νότια» κυκλοφορεί από την FM Records.