Καθώς κυλάει ο χρόνος της ζωής μου και έχοντας ταξιδέψει με τη μουσική στην καρδιά μου ως κατευθυντήρια πυξίδα, έχω οδηγηθεί σε πολλά υπέροχα μέρη. Αυτά τα μέρη με καλωσόρισαν και με βοήθησαν στην καλλιτεχνική μου ανάπτυξη. Ανατρέχοντας στις ηχογραφήσεις μου μπορώ να διαπιστώσω την εξέλιξη της μουσικής που έπαιξα και απόλαυσα. Το λιγότερο που θα μπορούσα να πω, είναι πως ήταν μια πορεία εκπαιδευτική, πνευματική και συναρπαστική. Τώρα, που έχω φτάσει σε μια πολύ ώριμη εποχή της ζωής μου, μπορώ να απολαύσω πλήρως την τέχνη μου, γιατί αυτή βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την ψυχοσύνθεση μου.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι, που θα ξεκινήσω στην Ελλάδα, θα δοκιμαστεί η ανάπτυξή μου ως καλλιτέχνης και ερμηνευτής, γιατί η παράσταση που φέρνω μαζί μου είναι γεμάτη με αφηγήσεις, και φυσικά, μαγικές μουσικές ενορχηστρώσεις που τις ενισχύουν. “Jazz and sonnets” (Τζαζ και σονέτα) είναι το όνομα και το θέμα του πρότζεκτ που θα παρουσιάσω. Πρόκειται να απαγγείλω μονολόγους από τον Σαίξπηρ μέχρι την Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ και ποιήματα του Ντύλαν Τόμας, της Μάγια Αγγέλου και άλλων!

Παρουσίασα για πρώτη φορά αυτό το έργο στο Birdland Jazz Club της Νέας Υόρκης σε ένα ξεσηκωτικό και ενθουσιώδες κοινό. Έκτοτε, έχω παρουσιάσει αυτή την παράσταση στο ευρωπαϊκό κοινό στην Πολωνία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και τώρα την Ελλάδα! Δεν είναι τέλειο ακόμα, αλλά η εκδοχή που θα δει το ελληνικό κοινό μου το προσεγγίζει! Συγκεντρώνω παραστάσεις στο ενεργητικό μου, μα το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια ηχογράφηση σε στούντιο και τελικά ένα βίντεο που θα συνοδεύει την ιστορία και τη μουσική.

Διαβάστε επίσης:

Ο μοναδικός Allan Harris στο Half Note Jazz Club