Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο, Ιζολάρια της Ελίνας Συμιγδαλά.

Ταξίδι: μετακίνηση από έναν τόπο σ’ έναν άλλο, κυριολεκτικά, μεταφορικά ή με τη φαντασία.
Isola: νήσος, νησί.
Νησί: τμήμα ξηράς που βρίσκεται στα νερά ωκεανού, θάλασσας ή λίμνης.
Isolato: απομονωμένος.
Isolaria: νησολόγια.
Νησολόγια: χαρτογραφημένες περιγραφές νησιών, ακτών, πελάγων, ανθρώπων και των μύθων τους.
 
Δεκαεννιά ιστορίες για δεκαεννιά ταξίδια μέσα σε μυστικούς και φανερούς, πάντα όμως ιδιαίτερους μικρόκοσμους ενός καθημερινού Αρχιπελάγους.
Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος και η ανάγκη του για αναζήτηση, για ταξίδι, για φυγή.
Οι μικρές αυτές ιστορίες είναι γεμάτες με πραγματικές, φανταστικές και μεταφορικές διαδρομές, με αναχωρήσεις, σύνορα, αποσκευές, αφίξεις, με συναντήσεις κι αποχωρισμούς.
Η καθεμιά ξεχωριστά, φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει το «νησιωτικό» σύμπαν ανθρώπων που αναπνέουν, γελάνε και κλαίνε δίπλα μας, που ξεπηδούν από βιβλία, που προσπαθούν να είναι αόρατοι ή που επιθυμούν να αφήσουν ίχνη με το βλέμμα τους.
Είναι άνθρωποι που ζουν φεύγοντας, ταξιδεύοντας, εξερευνώντας τις ξέρες, τα αβαθή και τις ακτές του Αρχιπελάγους που τους περιβάλλει, επιτρέποντας και σε μας να κωπηλατήσουμε γύρω από τα Ιζολάρια των γειτονικών μας αυτών νησιών.


Η Ελίνα Συμιγδαλά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε ιστορία στην Αθήνα και συντήρηση ζωγραφικής στη Φλωρεντία. Εργάστηκε σαν συντηρήτρια ζωγραφικής και σαν καθηγήτρια συντήρησης στο Τμήμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών. Από το 1993 ώς το 1996 έγραφε τη στήλη Terra Incognita στο περιοδικό Ντιζάιν. Το 2007 εκδόθηκε από τους Σύγχρονους Ορίζοντες το παιδικό βιβλίο Ο Ζέφυρος στο Πεκίνο, με κείμενο δικό της και εικονογράφηση του Δημήτρη Σκουρογιάννη. Και εκείνο το βιβλίο μιλούσε πάλι για ένα ταξίδι, το ταξίδι ενός ανέμου και μιας ευχής.