Νέες πρεμιέρες «φωτίζουν» τα δρώμενα της πόλης αμέσως μετά το Πάσχα στο Ίδρυμα Μιχάλης

Κακογιάννης. Ασύχαστοι και αεικίνητοι δημιουργοί αναζητούν το φως της αλήθειας μέσα από την τέχνη τους και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο αθηναϊκό κοινό αμέσως μετά τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Η καλλιτεχνική δραστηριότητα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης μοιάζει να μην κάνει παύση ούτε στιγμή, προσφέροντάς μας νέες πρεμιέρες, ήδη, από την Τετάρτη 27 του Απρίλη, οπότε, η Νικολέττα Βλαβιανού μας μιλά για Άντρες… Μετά Μουσικής, αποζητώντας την εξήγηση του γιατί οι άνθρωποι αγαπούν με πολύ περίεργο τρόπο.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει η ομάδα Blitz στις 29 του μηνός με μια ανατρεπτική προσέγγιση της θεατρικής πράξης, επιχειρώντας να ανασύρει πρόσωπα, πράγματα και ιδέες από το Γαλαξία της ανθρώπινης ιστορίας.

Μια μέρα μετά, το Χοροθέατρο Δαγίπολη χορεύει σε «Πεδίον Ολισθηρόν» ή αλλιώς σε μια διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Κάπου εκεί την Τρίτη 3 Μαΐου το project RETROPOLIS ξαναθυμάται μαζί μας αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου, διασκευασμένα στο τώρα της ψηφιακής πραγματικότητας και μας καλεί να απολαύσουμε «πειραγμένες» εκτελέσεις από τραγουδιστές, μουσικούς και μπάντες της νέας γενιάς.

Παράλληλα μετά από παράταση συνεχίζονται οι επιτυχημένες παραστάσεις του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανίας από τον Θάνο Παπακωνσταντίνου και τη νεοσύστατη ομάδα The Helter Skelter Company έως και τις 30 Απριλίου αλλά και το Πράσινο Λεμόνι από τη Σοφία Φιλιππίδου με τους 5 προς το παρόν έως και τις 15 του Μαΐου.