Η νεαρή Κύπρια ερμηνεύτρια Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τη μουσική παράσταση

… με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε», την οποία θα προσφέρει μαζί με τους μουσικούς Μπάμπη Προδρομίδη (πνευστά) και Αργύρη Κόκορη (φωνή-ούτι-λαούτο), την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013.

 

Η νεαρή ερμηνεύτρια μας ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών της από τη Θεσσαλονίκη και μας καλεί να τις ξαναζήσουμε μαζί. Η παρέα, μπολιασμένη από ποικίλες μουσικές πινελιές και ανάμεικτα αισθήματα, σμίγει στις 9 Ιανουαρίου στη φιλόξενη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, για μια μοναδική βραδιά με σκοπό να μας συγκινήσει, να μας μαγέψει, να μας κερδίσει.
Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου: πιάνο/φωνή
Μπάμπης Προδρομίδης: πνευστά
Αργύρης Κόκορης ούτι/λαούτο/φωνή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου:

Γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου το 1985. Σολίστ στο τραγούδι από 9 ετών. Η ελληνική παραδοσιακή μουσική την κερδίζει και την καθιερώνει στην ιδιαίτερή της πατρίδα. Με αισθαντική και εύπλαστη φωνή, συμμετέχει σε αξιόλογες συναυλίες (παραδοσιακής μουσικής και μή). Το 2002 οι σπουδές της στο Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ την οδηγούν στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, είναι πτυχιούχος πιάνου, θεωρητικών και Βυζ. μουσικής. Ασχολείται και με το «κανονάκι». Έχει εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές σε Θεσ/νίκη – Αθήνα κι έχει συμμετάσχει σε συναυλίες του μουσικού σχήματος «Εν Χορδαίς».
Τέλος, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσική, κουλτούρα και επικοινωνία», στο ΕΚΠΑ. Γράφοντας μουσική για θέατρο, συμμετέχοντας στη δισκογραφία και διδάσκοντας, ερευνήτρια πλέον, μουσικολόγος/μουσικοπαιδαγωγός, η Μικαέλλα διαγράφει μια προσεγμένη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι.
 

Μπάμπης Προδρομίδης:
Γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής το 1974. Είναι διπλωματούχος στο Σαξόφωνο με άριστα και ειδική τιμητική διάκριση ερμηνείας. Πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης και Φούγκας, συνέχισε τις σπουδές του στην Jazz παίρνοντας μέρος σε σειρά μαθημάτων στην Περούτζια το 2005 (Ιταλία – Berklee summer school) και σε σεμινάρια με τους: Chicco Freeman, Greg Badolato, Eric Alexander, Ron Savage σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διδάσκει σε μουσικά σχολεία και ωδεία σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη Από το 2004 διατελεί αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Σταγίρων – Ακάνθου. Έχει συνεργασθεί με γνωστούς καλλιτέχνες (Στ. Κραουνάκης, Β. Λέκκας, Πασχάλης, Μ. Χατζημανώλης ,Ν Πιτλόγλου κ.ά.) ενώ έχει εμφανισθεί σε τηλεόραση και ραδιόφωνο εντός και εκτός Ελλάδος (Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Perugia, Tyumen). Τέλος, συμμετέχει στη δισκογραφία (Αριστοτέλους με Ιθάκης , Aνοικτή Aκρόαση, Parfait d’Amour, Μπρός Λοιπόν, Παραβάσεις, Justice, κ.α.).

Αργύρης Κόκορης:
Γεννήθηκε το 1987 στην Αλεξανδρούπολη Θράκης. Ιχνηλάτης της μουσικής μας παράδοσης, ολοκληρώνει πλέον τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση το δημοτικό τραγούδι. Με το δημοτικό τραγούδι, το ούτι και το λαούτο, ασχολείται τόσο σε ερευνητικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Συνεργάζεται συχνά με ποικίλους καλλιτέχνες αλλά και πολιτιστικούς φορείς/συλλόγους σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές γνωστών καλλιτεχνών και συνθετών. Τέλος, εργάζεται και ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη.