Το θέατρο Άρτι παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Καραντζά, «Η γυναίκα που κάθεται» με τους  Άννα Μακράκη και Θύμιο Κούκιο από

21 Φεβρουαρίου 2011.

Υπό την επίβλεψη ενός άγρυπνου φωτός και κάτω από τη συνεχή παρουσία ενός αδιευκρίνιστου ήχου, δύο πρόσωπα, σε έναν άγνωστο τους χώρο, αναγκάζονται να εκτελέσουν συγκεκριμένες δράσεις σε απόλυτη σιωπή, να επινοήσουν μεταξύ τους σχέσεις και με οποιονδήποτε τρόπο να συνθέσουν μια φαινομενικά ήρεμη και καθόλα βιώσιμη καθημερινότητα. Η επανάληψη των δράσεων και η εξάντληση των μοτίβων, τους οδηγεί σταδιακά να αντιδράσουν βίαια στη συνθήκη.

Το κείμενο (μια σειρά δράσεων για δυο άτομα) κατα τη διάρκεια των προβών τροποποίηθηκε και ανασυντέθηκε βάσει των αυτοσχεδιασμών των ηθοποιών και τελικά προέκυψε ένα νέο έργο – αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της δημιουργικής ομάδας.

Ο Δημήτρης Καραντζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Εμπρός» και τελειόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «The new electric ballroom» του Έντα Γουόλς (Θέατρο Χώρα, 2010) και «Ιβάνοφ» του Άντον Τσέχοφ (Θέατρο Άρτι & θέατρο Χώρα, 2009/10), ενώ η πρώτη του σκηνοθεσία ήταν στο έργο «Χιόνι στο στόμα» του ίδιου (Θέατρο Αμόρε – Κεντρική Σκηνή, Δοκιμες VII, Μάιος 2008) με την Άννα Μακράκη επί σκηνής, την οποία και ξανασυναντά φέτος, ύστερα από τρία χρόνια, πάλι σε δικό του κείμενο.

σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
σε συνεργασία με τη Σταυρούλα Σιάμου
σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
ήχοι: Ανρί Κεργκομάρ
φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Παπαδοπούλου

Παίζουν: Άννα Μακράκη, Θύμιος Κούκιος
Μια παραγωγή της εταιρείας ΘΕΑΤΡΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ