Το θεατρικό έργο του Νίκου Κούνδουρου «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ», το οποίο ανέβηκε φέτος

για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από 38 περίπου χρόνια από την περίοδο που γράφτηκε, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη θεατρική ομάδα ARTEFACT.

Ο Ν. Κούνδουρος κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια, έναν εξαιρετικά ψυχογραφικό μονόλογο στο συρτάρι και αποφάσισε να τον εμπιστευτεί στη σκηνοθέτιδα Γιώτα Κουνδουράκη και τον ηθοποιό Νίκο Πανόπουλο.

Μια βαθιά τομή, στη ψυχή και στη δομή του μυαλού ενός ανθρώπου που ο φανατισμός τον κάνει δολοφόνο, κάνει το έργο εξαιρετικά επίκαιρο και διαχρονικό.

Ο δογματισμός και η εμμονή του ήρωα να φανεί αντάξιος μιας μυστικής αποστολής, τον φτάνει στην παράνοια και το έγκλημα.

Με μάτια καρφωμένα στο κοινό ο Θεόφιλος Τσάφος απολογείται και δηλώνει «ΑΨΟΓΟΣ».

Περνά όλα τα γεγονότα που τον οδήγησαν στο φόνο της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε, κλαίει, απειλεί και καταγγέλλει μια κοινωνία που δημιουργεί δολοφόνους.

Χώρος Δικαστήριο…

Ο Θεόφιλος Τσάφος είναι ο εγκληματίας που έχει εκπαιδευτεί για να εξευτελίσει την ανθρώπινη ύπαρξη, κάνοντας αρχή πρώτα από τη δική του ύπαρξη.

Καταστρέφει πρώτα τον εαυτό του, καίει στη πυρά του ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ την καρδιά του και έτσι άκαρδος ψάχνει να βρει θύματα, για να ολοκληρώσει τη Μυστική Αποστολή του.

Τα χέρια του γίνονται όπλα φονικά και πνίγει τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε στη ζωή του… έτσι απλά…. την ώρα της ερωτικής πράξης.

Καλά καμουφλαρισμένη η ΕΞΟΥΣΙΑ πίσω από την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, παρακολουθεί το μισότρελο δολοφόνο πίνοντας το αίμα και του θύτη και του θύματος.

Δυστυχώς, η ιστορία των ανθρώπων έχει ατέλειωτες αιματοβαμμένες σελίδες Φανατισμού και αμέτρητους δολοφόνους. Που κρύβονται όμως οι πραγματικοί ΕΝΟΧΟΙ;

Ένα έργο νυστέρι στη ψυχή ενός δολοφόνου, αλλά και μιας κοινωνίας που φτιάχνει δολοφόνους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Νίκος Κούνδουρος
Σκηνοθέτις: Γιώτα Κουνδουράκη
Ηθοποιός: Νίκος Πανόπουλος

Σκηνογραφία – Εικαστική παρέμβαση:Νίκος Γιαβρόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας
Μουσική Επιμέλεια: Αλέξης Κυριαζής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Harry Leontsini
Επεξεργασία Ήχου – Εφέ: Αποστόλης Γιαννόπουλος

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart


Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ Μ.ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011