Μια υπέροχη κινηματογραφική τριλογία του πέντε φορές υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με τους χαρισματικούς Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί να μοιράζονται μαζί μας μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης, θα απολαύσετε στην ΕΡΤ2, τις Δευτέρες 5, 12 και 19 Απριλίου 2021, στις 22:00.

Μπορεί το «Πριν το Ξημέρωμα» να μας έκανε να ερωτευθούμε τη φαντασίωση και το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» την πιθανότητα ενός μεγάλου έρωτα, όμως το «Πριν τα Μεσάνυχτα» μάς προσγειώνει στη σκληρή και ωμή πραγματικότητα.

Ένα μοναδικό ερωτικό ταξίδι που ξεκίνησε ένα εφηβικό βράδυ στη Βιέννη το 1995, συνεχίστηκε στο Παρίσι το 2004 και ολοκληρώνεται στη Μεσσηνία το 2013.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ώρα 22:00 | «Πριν το Ξημέρωμα» (Before Sunrise)

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1995.

Έρωτας: Πριν το Ξημέρωμα. Η μοιραία συνάντηση μιας Γαλλίδας φοιτήτριας και ενός νεαρού Αμερικανού σε ένα τρένο προς τη Βιέννη. Ένας νεανικός έρωτας απ’ αυτούς που έχεις να θυμάσαι, αλλά η πραγματικότητα τον καταδικάζει να πεθάνει με το ξημέρωμα.

Έζησαν δεκατέσσερις ώρες μαζί, στους δρόμους της Βιέννης, χωρίς κανόνες, χωρίς υποσχέσεις, μέχρι το επόμενο τρένο.

Ο Χρόνος, μοναδικός κυβερνήτης του ερωτικού ταξιδιού, όρισε το τέλος. Το ξημέρωμα χωρίζουν με την υπόσχεση να βρεθούν ξανά σε έξι μήνες… Εννιά χρόνια πέρασαν από τότε.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ώρα 22:00 | «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» (Before Sunset)

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2004.

Η επανασύνδεση: Πριν το Ηλιοβασίλεμα. Εννέα χρόνια μετά οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν ξανά, αυτή τη φορά στο Παρίσι. Εκείνος παρουσίαζε το μυθιστόρημά του σε ένα βιβλιοπωλείο στο Παρίσι, όταν την είδε να κάθεται στα πίσω καθίσματα. Εκείνος ζει στη Νέα Υόρκη, εκείνη ζει τώρα στο Παρίσι.

Ήταν σαν να μην είχε περάσει ούτε ένα λεπτό από την ημέρα που την είδε για τελευταία φορά. Η πτήση του έφευγε το απόγευμα. Είχαν μόνο λίγες ώρες στη διάθεσή τους, αλλά είναι αρκετές για να ανακαλύψουν πάλι ο ένας τον άλλον, να θυμηθούν όσα έζησαν στη Βιέννη, να συζητήσουν για τα χρόνια που πέρασαν, για τις σχέσεις τους και το μέλλον τους.

Ο αληθινός έρωτας δεν γνωρίζει timing. Πρέπει να τον αναγνωρίσεις όταν σου κλείσει φευγαλέα το μάτι. Πρέπει να τολμήσεις να χάσεις ένα αεροπλάνο.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, ώρα 22:00 | «Πριν τα Μεσάνυχτα» (Before Midnight)

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2013.

Η δοκιμασία: Πριν τα Μεσάνυχτα. Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, είναι στην Ελλάδα για διακοπές. Είναι πλέον μαζί, με παιδιά, οι καριέρες τους βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά ο έρωτας, ενώ είναι παρών, αποδεικνύεται ένα δύσβατο μονοπάτι. Την τελευταία ημέρα των διακοπών τους η σχέση τους θα δοκιμαστεί με απρόοπτο τρόπο.

Οι δυο τους θα περάσουν έπειτα από καιρό μια νύχτα μακριά από την υπόλοιπη οικογένειά τους. Μια νύχτα καταλυτική για το μέλλον της σχέσης τους…

Στην ταινία αυτή μαζί με τους Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί θα δούμε και τη «δικιά μας» Ξένια Καλογεροπούλου.