Η Σοφία Αυγερινού μιλάει στην κάμερα του CultureNow.gr για το νέο της μυθιστόρημα “Τρεις κόρες“, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη. Πρόκειται για ένα βιβλίο περιπλάνησης και ξενιτιάς.

Σύμφωνα με την ίδια την συγγραφέα, “οι ήρωες του βιβλίου βλέπουν σαν λύση τη φυγή“. Ενώ ως προς τα κίνητρα και την ψυχοσύνθεσή τους που οικοδομείται μέσα στις σελίδες, αναφέρει χαρακτηριστικά πως “υπάρχει μια περίεργη διαλεκτική του οικείου και του ξένου, του φωτός και του σκοταδιού, που δεν μας επιτρέπει να ξέρουμε πάντα ποιο είναι το σωστό τη στιγμή που αποφασίζουμε, ποιο είναι το δικό μας και ποιο το αλλότριο“.

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

“… για δες, πάντα χαμένοι οι Έλληνες, αναγκασμένοι να σκύβουν κάτω, να γυρνάνε πίσω, κάτω στη γη τους, πίσω στους γονιούς τους, πίσω στα παιδιά τους, οι Έλληνες είναι δεμένοι με κάτι από τα παλιά, και την ελευθερία τη βλέπουν σαν επανάληψη του αρχαίου μεγαλείου, της μητρικής αγκαλιάς, της ανοιχτής θάλασσας που τους καταπίνει στο τέλος και τους αποθέτει στον βυθό της ιστορίας, εκεί όπου αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, παρέα με σκουριασμένες περικεφαλαίες και σπασμένα κιονόκρανα, πρασινισμένα από την υγρασία…”


Λίγα λόγια για την Σοφία Αυγερινού

Η Σοφία Αυγερινού γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά, φιλοσοφία του δικαίου και γερμανική λογοτεχνία. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος, εκπαιδευτικός και μεταφράστρια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, “Το χρονικό μιας Διαβολούπολης” (Βιβλιοπωλείο της Εστίας), και το 2014 δημοσίευσε το μυθιστόρημα “Ο άλλος Λάζαρος” (Νεφέλη), που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2015 του περιοδικού Κλεψύδρα.