Ο Σίμος Κακάλας και η Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ παρουσιάζουν στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 30 και 31 Ιουλίου δύο έργα για την Ερωφίλη και τον Ερωτόκριτο …

Επιμένοντας με ταλέντο, τόλμη και συνέπεια στον πειραματισμό με τις παραδοσιακές φόρμες, ο Σίμος Κακάλας και η ομάδα Χώρος επαναπροσεγγίζουν –μετά την Άσκηση 1 στα κρητικά χωριά– την ομοιοκατάληκτη αριστουργηματική ερωτική αλλά και αντιτυραννική τραγωδία, γραμμένη στο Ρέθυμνο περί τα 1595, με ιταλικές επιδράσεις.

Και από την Ερωφίλη, του λογιωτάτου και ευγενεστάτου κυρίου Γεωργίου Χορτάτση του Κρητικού, στον Ερωτόκριτο του συμπατριώτη του Βιτσέντζου Κορνάρου, που τη μιμήθηκε δημιουργικά.

Ένα γλέντι με δεκαπεντασύλλαβους, χορό, τσικουδιά και φαγητό, για να ακουστεί το περίφημο ποίημα της Κρητικής Αναγέννησης. Προσκεκλημένος όποιος θέλει να συμμετάσχει: τραγουδιστής, αφηγητής ή οργανοπαίχτης.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας, Επεξεργασία κειμένου: Μαργαρίτα Κρανά, Ειδική σύμβουλος – φιλόλογος: Ναταλία Δεληγιαννάκη, Σκηνικά – κοστούμια: Μάρθα Φωκά, Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου, Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης, Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Τενεκετζή.

Ερμηνεύουν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα  Έλενα Μαυρίδου, Γιάννος Περλέγκας, Χρήστος Σαπουντζής

Μουσικοί: Κωστής Κυριτσάκης, Χρήστος Μπάρμπας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Χάρης Πορφυρίδης