Οι αφηγήσεις: Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2017 και το Σάββατο 25 Αυγούστου 2017, στις 9μ.μ, στο μικρό ξενοδοχείο «Πάνθεον», στην Χώρα Νάξου, σε ένα παλιό αρχοντικό στο λαβύρινθο των σοκακιών της χώρας, ελάτε να ακούσετε για «Έρωτες και Ψυχές», με πρώτη ύλη το παλαιότερο παραμύθι της αρχαίας Ελλάδας για τις περιπέτειες του θεού Έρωτα και της θνητής Ψυχής, που μας διέσωσε ο Απουήλιος και παρόμοια νεοελληνικά και ανατολίτικα παραμύθια.

Σε μια μεγάλη σάλα μεσαιωνικού αρχοντικού στον λαβύρινθο μιας κυκλαδίτικης χώρας, θα μαζευτούμε όχι για να σωθούμε από τους Σαρακηνούς πειρατές, μα από τα βέλη του γιού της τρομερής θεάς Αφροδίτης.

Τα εργαστήρια: Δύο αυτοτελή εργαστήρια προφορικής αφήγησης και λογοτεχνίας με τον Στέλιο Πελασγό, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, 11π.μ. -2μ.μ. και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, 11π.μ. -2μ.μ.. Με πρώτη ύλη την ιστορία που μας διέσωσε ο Απουήλιος και παρόμοια νεοελληνικά και ανατολίτικα παραμύθια.

Όλες οι ραγισμένες και καμένες καρδιές διηγούνται.

Πώς όμως μπορεί κανείς να διηγηθεί μια ερωτική ιστορία που να μην είναι ροζέ ή σταχτιά;

Χρειάζεται ύφος λυρικό που να παρασύρει και να συγκινεί ή ύφος επικό που να δείχνει την θεϊκή υπόσταση των συναισθημάτων;

Το παλαιότερο παραμύθι της αρχαίας Ελλάδας είναι για τις περιπέτειες του θεού Έρωτα και της θνητής Ψυχής.

Ο νέος/α αφηγητής/τρια καλείται να ενώσει δυνάμεις αντιφατικές που χωρίζουν το σώμα από την ψυχή και ενωτικές που μπερδεύουν τον πόθο και τον πόνο.

Καλοκαιράκι τέλος είναι καλή ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε έρωτες και ψυχολογικά, μυθολογία και παραμύθια .

Περισσότερες πληροφορίες για το Στέλιο Πελασγό

Ο Στέλιος Πελασγός ξεκίνησε στην Ελλάδα και την Κύπρο την κίνηση αναβίωσης της τέχνης της προφορικής αφήγησης, της τέχνης των παραμυθάδων και των ραψωδών πριν από 26 χρόνια. Εξερευνά από τότε την δύναμη και τα όρια της τέχνης του σε θέατρα και πλατείες, εκκλησίες και πύργους, φυλακές και καφενεία, νοσοκομεία και μουσεία, παραλίες και πλαγιές σε πολλές χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης.