Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο, Bonita Avenue του Peter Buwalda σε μετάφραση Ινώς Βαν Ντάικ-Μπαλτά.


Ο Σιμ Σιχέριες, πρύτανης ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας και προαλειφόμενος για υπουργός Παιδείας, αγαπάει την τζαζ, τα σπορ, το σεξ και τα άλλα ωραία πράγματα της ζωής. Αντιμετωπίζει τις κόρες της δεύτερης γυναίκας του σα δικές του – ώσπου μια νύχτα, καθώς σερφάρει στα πορνοσάιτ του διαδικτύου, ανακαλύπτει μια καλλονή που του θυμίζει τη μία…

Την ίδια ανακάλυψη έχει κάνει όμως και ο γιος του από τον πρώτο του γάμο, που είχε καταδικαστεί για φόνο και, αποφυλακισμένος πλέον, βρίσκει την ευκαιρία να τον εκβιάσει.

Επικράτεια του σεξ, πλανητική ισχύς του διαδικτύου, ακραία βία της εικόνας και διάλυση κάθε ηθικής – σ’ έναν κόσμο όπου κανείς δεν είναι αυτό που δείχνει κι όπου το τρεμοφέγγισμα της εικόνας κρύβει ένα συνονθύλευμα ορμών και άνομων παθών, η βίαιη εισβολή της αλήθειας ρίχνει τα άτομα στην τροχιά ανεξέλεγκτων πεπρωμένων.

Λογοτεχνικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Academia Debutantenprijs, 2011

Λογοτεχνικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Selexyz Debuutprijs, 2011

Βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού Tzumprijs, 2011

Λογοτεχνικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Anton Wachterprijs, 2011

Ο Peter Buwalda, ολλανδικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1971 στις Βρυξέλλες. Υπήρξε δημοσιογράφος και επιμελητής σε διάφορους εκδοτικούς οίκους και συνιδρυτής του περιοδικού μουσικής και λογοτεχνίας Wah-Wah. Δημοσίευσε στα ολλανδικά διηγήματα και δοκίμια και, τον Σεπτέμβριο του 2010, το πρώτο του μυθιστόρημα, το πολυβραβευμένο μπεστ-σέλερ Bonita Avenue.