Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου και των Συγγραφικών Δικαιωμάτων, πραγματοποιεί bazaar βιβλίων. Κατάλογοι παλαιότερων εκθέσεων – αρχαιολογικών ή εικαστικών, επιστημονικές εκδόσεις και κατάλογοι των μονίμων συλλογών του θα διατίθενται με έκπτωση 70%.

Ειδικά για τους φοιτητές, τους αρχαιολόγους και τους εκπαιδευτικούς, η διάθεση θα είναι δωρεάν με την επίδειξη της ταυτότητας.

Η UNESCO επέλεξε την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και των Συγγραφικών Δικαιωμάτων, μια συμβολική ημερομηνία για την παγκόσμια λογοτεχνία. Σημαντικοί συγγραφείς γεννήθηκαν και πέθαναν, την 23 η Απριλίου όπως οι: William Shakespeare, Cervantes, Inca Garcilaso de la Vega κα. Πηγή έμπνευσης για τη γιορτή, αποτέλεσε ένα έθιμο στην Καταλονία, κατά το οποίο την ημέρα του Αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου), ένα τριαντάφυλλο δίνεται για κάθε βιβλίο που πωλείται.

Η UNESCO, αποδίδοντας φόρο τιμής στους συγγραφείς και τα έργα τους, αφιερώνει την ημέρα αυτή στο βιβλίο και τα συγγραφικά δικαιώματα, ενθαρρύνοντας όλους και κυρίως τους νέους, να ανακαλύψουν τη μαγεία του βιβλίου και την αναντικατάστατη συμβολή αυτών που μέσα από τα έργα τους σηματοδότησαν την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο.