Το ACTING ON CAMERA SEMINAR είναι αποτέλεσμα κοινών ερεθισμάτων, έρευνας και διαλόγου μεταξύ των διοργανωτών, για την αναγκαιότητα της τριβής του ηθοποιού και του επαγγελματία των ερμηνευτικών τεχνών με την υποκριτική, μπροστά στην κάμερα, και δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το σχετικό κενό που υπάρχει στις υπάρχουσες εγχώριες εκπαιδευτικές πλατφόρμες

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων αποσκοπεί στο να παρακολουθήσει, καταγράψει και παρουσιάσει τις συνεχείς εξελίξεις της τεχνολογίας, της χρήσης των social media, και των νέων μέσων, και το πως αυτές αξιοποιούνται/εφαρμόζονται στη δημιουργική και επαγγελματική πρακτική των συμμετεχόντων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 έως 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 21 ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ από 10:00 εώς 18:00
(4 ώρες βασικό μάθημα + 3 ώρες δευτερεύοντα)

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ από 14:00 εώς 18:00
(απογευματινό masterclass)

THE MENTORS

2 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΘΑΝΟΣ ΤΟΚΑΚΗΣ | ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Το μάθημα αυτό διδάσκει βασικές δεξιότητες απαραίτητες για τη διατήρηση της ακεραιότητας μιας παράστασης. Επικεντρώνεται στις δεξιότητες ανάλυσης και χαρτογράφησης που απαιτούνται στα γυρίσματα μιας σκηνής (while shooting out of a sequence). Οι μαθητές εξετάζουν σύγχρονα σενάρια κινηματογράφου, τη δομή της πλοκής και την ανάλυση των περιστάσεων (extracting given circumstances), και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα θεμελιώδη αυτά εργαλεία.

ΣΥΛΛΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΣ | STELLA ADLER TECHNIQUE FOUNDATION

Η εργασία του ηθοποιού στο σινεμά πάνω στις ψυχολογικές δράσεις: ανατομία, σωματοποίηση, ρυθμός, ποιότητες, φαντασία, προβολή, έλεγχος. Η προετοιμασία του ηθοποιού για το γύρισμα και οι δυναμικές από λήψη σε λήψη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ | ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – PERFORMANCE ANALYSIS

Στο μάθημα Ιστορίας Κινηματογράφου οι σπουδαστές ασκούνται στη μελέτη σκηνών από ταινίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της υποκριτικής κινηματογράφου. Συζητούν και αναλύουν καίριες κινηματογραφικές ερμηνείες με σκοπό την κατανόηση των μεθόδων, της τεχνικής, των επιλογών και των αποτελεσμάτων των διαφόρων ειδών υποκριτικής.

ΚΙΜΩΝ ΦΙΟΡΕΤΟΣ |MEISNER : FOUNDATION & FUNDAMENTALS COURSE

Στο σεμινάριο οι ηθοποιοί θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη δομική άσκηση και τις βασικές αρχές της τεχνικής. Η τεχνική Meisner ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πρακτικές, διότι η διαδικασία είναι δομημένη και πάρα πολύ συγκεκριμένη, χτίζεται βήμα-βήμα, χωρίς περιττές «αερολογίες» και χωρίς «ασαφείς έννοιες». Είναι µια τεχνική που αναπτύσσει και υποστηρίζει τη συγκέντρωση, τη φαντασία, τον αυτοσχεδιασμό, το ένστικτο και την αυθόρμητη συμπεριφορά του ηθοποιού κάτω από οποιαδήποτε φανταστική συνθήκη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΔΑΞΟΓΛΟΥ & AULONA LUPA | ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – TEXT IN ACTION

Αναλύοντας το σενάριο και αποδομώντας το σωματικά. Στο μάθημα θα εξερευνήσουμε πως η σωματική δράση από μόνη της μπορεί να αφηγηθεί οποιαδήποτε ιστορία και ποσό καθοριστική μπορεί να είναι για την ερμηνεία του ηθοποιού.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ & ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ | AUDITION TECHNIQUE

Το μάθημα αυτό επικεντρώνεται στις βασικές αρχές δημιουργίας υλικού για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ακροάσεις, έτσι ώστε να μπορεί ο ηθοποιός να δημιουργήσει βίντεο ακροάσεων που προβάλλουν σωστά και ολοκληρωμένα τις δυνατότητες του. Επίσης θα εξερευνήσουμε το που πρέπει να εστιάζει ο ηθοποιός σε μια επαγγελματική ακρόαση.

Οι εισηγητές των masterclasses, κάθε Δευτέρα:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΖΑΚΛΙΝ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
+ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΙΔΟΥ – YouTube INSTRUCTOR

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Moving Image