Διαδρομές και αναμνήσεις αναπλάθει με χρώμα και φως ο Μιχάλης Μαδένης στη νέα του έκθεση «Διαδρομές», η οποία παρουσιάζεται στην Evripides Art Gallery από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι 27 Ιανουαρίου 2018.

Ο ζωγράφος μιλά στην κάμερα του CultureNow.gr αναφέροντας: “Διαδρομές καθημερινές ή διαδρομές ζωής. Τοπία που βλέπουμε περπατώντας στην εξοχή, οδηγώντας με το αυτοκίνητο. Όχι όμως περιγραφή του τοπίου… Το τοπίο είναι η αφορμή για να ξεκινήσει κάτι. Και αυτό το «κάτι» είναι αυτό που μένει από την διαδρομή. Μένει, φωλιάζει, με απασχολεί και κάποια στιγμή βγαίνει στην επιφάνεια του τελάρου.”


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1985-1990) κερδίζοντας υποτροφία για κάθε χρόνο σπουδών, στο προκαταρκτικό έτος με τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και εν συνέχεια με τον Παναγιώτη Τέτση, από το εργαστήριο του οποίου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές -ένα χρόνο με υποτροφία του Ολλανδικού κράτους και δύο χρόνια με υποτροφία του ΙΚΥ- στην Ελεύθερη Ακαδημία Τεχνών της Χάγης με δάσκαλο τον Bob Bonis, όπου και αρίστευσε.

Από το 2006 έως το 2017 εργάστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης ως υπεύθυνος του παιδικού εργαστηρίου.Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα και μουσεία εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.


Περισσότερες πληροφορίες: 

Διαδρομές: Εικαστική έκθεση του Μιχάλη Μαδένη στην γκαλερί Ευριπίδης | Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι | Από 14 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι 27 Ιανουαρίου 2018