Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Opera Chaotique @ Faust: Live review

Opera Chaotique @ Faust: Live review

Δευτέρα βράδυ λοιπόν και η αλήθεια είναι ότι η μέρα δεν σου αφήνει πολλές επιλογές για διασκέδαση. Κατεβαίνουμε με τα πόδια στο κέντρο αναλογιζόμενοι τι μας περιμένει στην παράσταση των Opera Chaotique.

 

Από τον Μιχάλη Χρυσό

 

Σίγουρα το όνομα του αγαπητού κυρίου Charles Bukowski είναι το πιο δυνατό χαρτί στο μανίκι του γκρούπ και ο λόγος που αρκετός κόσμος, για τα δεδομένα της ημεράς, παραβρέθηκε στο Faust.

 

Ο χώρος επιβλητικός, σαν ταξίδι στο χρόνο, με το περίεργο χρωματιστό πάτωμα, τις βαριές μπορντούρες στους τοίχους και φυσικά την σκηνή , να παραπέμπουν άμεσα σε μια τυπική Αμερικάνικη σκηνή κάποιου υπόγειου μπάρ!

 

Το ντουέτο λοιπόν ξεκινάει, πίσω από τις κουρτίνες, με τον Tennor Man να αρπάζει με εκρηκτική ενέργεια το μικρόφωνο και να σημαίνει την έναρξη. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για κάτι ξεχωριστό, αφού από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο εν λόγω κύριος μας έβαλε στο πνεύμα του σουρεαλισμού, του χιούμορ και της εντασης που θα είχε αυτή η παράσταση.

 

Το ευρηματικό χιούμορ και το στοιχείο της αλληλεπίδρασης με το κοινό αναδύθηκε από τις πρώτες στιγμές. Στα μικρά διαστήματα σοβαρότητας, υπήρχε η αφήγηση μικρών βιογραφικών γεγονότων από την ζωή του ποιητή, συνοδευόμενη από τις ιδιαίτερα πλεγμένες μουσικές ιστορίες, που συνέθεσαν για αυτόν οι μουσικοί.

 

Από την σκηνή συνολικά πέρασαν: ένας τσελίστας, μια χορεύτρια, δύο αιθέριες γυναικείες υπάρξεις απαγγέλοντας ποίηση, και δύο εξαιρετικές τραγουδίστριες! Ένας ολοκληρωμένος θίασος , που είχε αναφορές σε τσίρκο , κι άλλοτε θύμιζε καμπαρέ άλλοτε μπουρλέσκ, και στις πιο σκοτεινές στιγμές του τα τζαζ- μπλουζ μπαράκια τις Νέας Ορλεάνης!

 

Ακούσαμε εύστοχες διασκεύες από όπερα μέχρι νησιώτικα. Πανκ και ροκ κομμάτια παιγμένα από κατεξοχήν όργανα συμφωνικής ορχήστρας και φυσικά αποσπάσματα από εξαιρετικά ποιήματα!

 

Αυτό που μας έμεινε στο μυαλό είναι η έντονη θεατρικότητα όλων όσων συμμετείχαν, ο πηγαίος και αβίαστος αυθορμητισμός, που δεν είχε ως αυτοσκοπό το χιούμορ επί σκηνής, αλλά το πρόκρινε σαν μια πρόταση «αλλιώτικου» τρόπου μελοποίησης και απόδοσης ποιημάτων και κειμένων!

 

 

Oι Opera Chaotique θα βρεθούν στο Faust για τρεις ακόμα παραστάσεις, τις Δευτέρες 16, 23 και 30 Μαρτίου2015. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.