Η γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Πένυς Κωνσταντίνου με τίτλο «Χρόνος Υποκειμενικός» από την Πέμπτη …

10 Ιανουαρίου 2013.

«Χρόνος Υποκειμενικός»   

Είναι ένας χρόνος εξομολογητικός, εμμονικός, ψυχολογικός, συμβολικός. Το παιχνίδι των εικόνων –συμβόλων με τις διαρκείς θέσεις – αντιπαραθέσεις οδηγούν τον θεατή σ’ένα διάλογο με τον εσώτερο εαυτό του.    

                                                                                                            
Πένυ Κωνσταντίνου

Η εικαστικός  Πένυ  Κωνσταντίνου  παρουσιάζει στην ατομική της  έκθεση «Σε Χρόνο Υποκειμενικό» έργα μικρών κυρίως διαστάσεων, καμβάδες δουλεμένους με ακρυλικά και λάδια συχνά  με την προσθήκη εφήμερων στοιχείων όπως αποκόμματα εφημερίδων. Εικόνες οικείες, στιγμιότυπα της  ποπ κουλτούρας  και της Ιστορίας  της τέχνης μετουσιώνονται  αφενός μέσω της  αναπάντεχης συνύπαρξής  τους και αφετέρου μέσω της εξπρεσιονιστικής  χρήσης  έντονων καθαρών χρωμάτων, της αντιπαράθεσης  σκούρων – φωτεινών  και της ελευθερίας  στο  σχέδιο σε συναρπαστικά, αινιγματικά, πολυδιάστατα  χωροχρονικά  και ψυχογραφικά  κολάζ. 
                                                                                               
Ελένη Ζυμαράκη, Ιστορικός Τέχνης   

Βιογραφικά στοιχεία

• Γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών  Αθήνας.
• Είναι απόφοιτη του εργαστηρίου ζωγραφικής του καθηγητή Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη. 
• Επίσης είναι απόφοιτη του εργαστηρίου φωτογραφίας του καθηγητή Μανώλη Μπαμπούση.
• Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης ( Universidad de Sevilla ) υπό την επίβλεψη του καθηγητή  Antonio Sabrana.
• Από το 1999 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις και συμπόσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
•  Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.