Το Θέατρο Σημείο θα παρουσιάσει την σκηνική σύνθεση με τίτλο UNDER –  κρυμμένες φωνές, σε μιά σειρά από street events σε επιλεγμένους χώρους του Δήμου Αθηνών.

Συγκεκριμένα το Θέατρο Σημείο θα παρουσιάσει το έργο στις εξής περιοχές:

Βαρβάκειος Αγορά στις 19/11 στις 11.30-12 το πρωί

Φωκίωνος Νέγρη-Δημοτική αγορά στις 26/11 στις 11.30-12 το πρωί.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος  στις 14/12 στις 12-12.30 το πρωί

Πλατεία Μοναστηρακιού στις 18/12 Παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης  στις 11.30-12 το πρωί

Μακρυγιάννη στις 25/1/2015 στις 12 το πρωί

Τσαμαδού Στέκι Μεταναστών στις 25/2 στις  9 το βράδυ

Θησείο στο Μετρό μπροστά στις 21/3 στις 12 το πρωί

Μετρό Κεραμεικός στις 5/4 στις 12 το πρωί

Σύνταγμα την Δευτέρα 18/5 στις 12 το πρωί

Το έργο θα παρουσιαστεί από τον Δεκέμβριο στο Θέατρο Σημείο.

Η σκηνική σύνθεση είναι μία παράσταση σχόλιο πάνω στο πρόβλημα της  μετανάστευσης και στον τρόπο που μία σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να το λύσει  μέσα από τον σεβασμό και την αλληλεγγύη προς τον άλλο.

Η παράσταση καταγράφει τις απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες μέσα στις οποίες οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην χώρα μας προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο -ένα μέλλον. Επίσης η παράσταση περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν. Η παράσταση UNDER θέλει να τονίσει τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας προς αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι σαν και μας με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες ελπίδες για ζωή.

Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτογενές δραματουργικό υλικό από μαρτυρίες, συνεντεύξεις,ηχητικά ντοκουμέντα,λογοτεχνικά κείμενα καθώς και σύγχρονα ταχυδράματα γραμμένα από μία γενιά σύγχρονων ελλήνων συγγραφέων όπως την Βασιλική Πέτσα,Ναταλία Κατσού,Χρήστο Χρυσόπουλο, Χρήστο Αγγελάκο.

Επίσης το Θέατρο Σημείο έχει συλλέξει υλικό από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα καθώς και από άλλες οργανώσεις που κινούνται στον χώρο αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

Στόχος της παράστασης under-κρυμμένες φωνές, από το θέατρο Σημείο είναι να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ένας ουσιαστικός προβληματισμός για τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μέσα στις οποίες ερχόμαστε εξίσου αντιμέτωποι τόσο με τις προκλήσεις όσο και με τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Στο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, περιγράφεται με πολύ μεγάλη ακρίβεια, με εξαιρετικά ευθύβολο και σπαρακτικό λόγο, η περιπέτεια, το ταξίδι ζωής, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται σε κατάσταση under.

Η παράσταση παρουσιάζεται με την στήριξη του Δήμου Αθηνών και του Μορφωτικού τμήματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας.

Σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής

Ηθοποιοί: Έλενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας, Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν.