Μετά από 42.530 θεατές, 564 μηλόπιτες, 380 νιαουρίσματα και 2 χρόνια με τα τραγούδια της Χαράς η παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος επανέρχεται και φέτος με τις επιτυχημένες παρατάσεις της, με νέες και πολλές εκπλήξεις!

Το Θέατρο Φούρνος ανοίγει ξανά τις πόρτες και υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους του φίλους από τις 20 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι παραστάσεις:

 
Από 20 Σεπτεμβρίου έως 26 Απριλίου
 
Συνεχίζεται  για 7η χρονιά η παράσταση:
 
Μήλα Ζάχαρη Κανέλα
Κάθε Σάββατο στις 11:30 και Κυριακή στις 5:15
 
Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών
 
Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της», ανανεωμένη για 7η χρονιά.
 
Το έργο μας Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα απευθύνεται σε μικρά παιδιά είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας.
 
Παράσταση με δύο ηθοποιούς κούκλες  και ενεργό συμμετοχή των παιδιών
 
Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή  όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία  για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.
 
Επιμέλεια – Διασκευή Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων Ευγενία Μαραγκού
Σκηνογραφία – Κούκλες Άννα Σαντοριναίου
Μουσική πρωτότυπη ABC (Alternative Blues Company)
Φωτισμοί Θέμος Σβορώνος
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου
Διάρκεια της παράστασης 50’
Τιμή εισιτηρίου: 8€
 
 
Για 5η χρονιά
 
Μάρκος ο Γάτος
Κάθε Σάββατο στις 5:15
Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 έτων
 
Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία-Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της & αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος φοβάται ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία πλέον φροντίζει και το σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.
 
Πρόκειται για ένα έργο ειδικά γραμμένο για τον  Φούρνο
 
Με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με την συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση με πολύ χιούμορ μουσική κούκλες και 2 ηθοποιούς το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.
 
Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνογραφία  Αντώνης Νομικός
Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου
Μουσική πρωτότυπη  ABC (Alternative Blues Company)
Φωτιστική επιμέλεια: Πολυδεύκης Κιρλίδης
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου
Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος
Διάρκεια παράστασης 55’
Τιμή εισιτηρίου: 8€
 
 
Για 3η χρονιά
 
Το παράθυρο της Χαράς
Κάθε Κυριακή στις 11:30
 
Για παιδιά από 2,5 έως 6 ετών
 
Έξω από το παράθυρο της η Χαρά βλέπει κάθε φορά τους φίλους της και τους χαιρετά. Είναι πολύ χαρούμενη και περνάει μια χαρά….Όμως μια μέρα μαθαίνει ότι θα μετακομίσει και θα πάει σε άλλη γειτονιά. Τι θα γίνουν οι φίλοι της; Θα τους ξαναδεί ποτέ; Μια ιστορία για την έννοια των αλλαγών στη ζωή μας και της αληθινής φιλίας με πολύ μουσική και τραγούδια.
 
Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνογραφία Αγγελική Μπόζου
Κούκλες Άννα Σαντοριναίου
Μουσική πρωτότυπη  Μάριος Κωστάκης
Φωτισμοί Αποστόλης Τσατσάκος
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού  Ματίνα Δημητροπούλου, Δημήτρης Νικολαϊδης
Διάρκεια της παράστασης 50’
Τιμή εισιτηρίου: 8€