Το κουαρτέτο του Βασίλη Γούζιου και ο ταλαντούχος σαξοφωνίστας Craig Bailey, μόνιμο μέλος της ορχήστρας του Ray Charles από το 1987, θα συναντηθούν την Παρασκευή 12 Μαρτίου στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, για να χαρίσουν στο κοινό, μία μοναδική εμπειρία jazz μουσικής.

To κουαρτέτο του Βασίλη Γούζιου, σε mainstream bebop ρυθμούς, προσεγγίζει το νεοϋορκέζικο ήχο με jazz standards, αποκαλύπτοντας το ταλέντο των ελλήνων μουσικών.

Ο Craig Bailey, φημισμένος για τον ζεστό του ήχο, τον λυρισμό του αλλά και την ξεχωριστή σχέση που αναπτύσσει με το κοινό στις συναυλίες του, είναι ένας από τους πιο δραστήριους άλτο σαξοφωνίστες της Νέας Υόρκης.

Έχοντας στο ενεργητικό του μία μακρόχρονη συνεργασία με τον Ray Charles αλλά και με το κουαρτέτο του ντράμερ Akira Tana και του μπασίστα Rufus Reid έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς της jazz όπως τους: Tom Harrell,  Bobby Watson, Art Blakey, Benny Carter, George Coleman, Al Grey, Mongo Santamaria, Ray Mantilla, Slide Hampton, Jimmy Heath, Clifford Jordan, Charlie Persip, Panama Francis, Bernard Purdie, Ray Bryant, Ronnie Matthews, Chico O’Farrill, Hilton Ruiz,  Leon Thomas, Bill Hardman κ.α.