Το σύμφωνο συνεργασίας αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην υγειονομική/διασωστική κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, σε θεατές, καλλιτέχνες και προσωπικό του Φεστιβάλ, με τη σωστή και ασφαλή παροχή Πρώτων Βοηθειών από εξειδικευμένα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Από την πλευρά του, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου αναλαμβάνει την παροχή του κατάλληλου φαρμακευτικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υγειονομική κάλυψη των παραστάσεων και συναυλιών του καλλιτεχνικού του προγράμματος, καθώς και τη δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δράσης και του έργου των ακούραστων εθελοντών του Ε.Ε.Σ.

Με τη σπουδαία αυτή συνεργασία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στη διεξαγωγή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της χώρας, ενισχύοντας περαιτέρω τις ενέργειες της Διοίκησης του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για την δημιουργία ενός απόλυτα ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για το κοινό, τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες.

Κατά την συνάντηση για την υπογραφή της επέκτασης της συνεργασίας των δύο φορέων ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Δημήτρης Πασσάς δήλωσε ότι: “Η επέκταση της συνεργασίας αυτής, που εγκαινιάστηκε και απέδειξε το ειδικό βάρος της κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους, καθώς αποτελεί άλλη μια, ζωτικής σημασίας, θεσμική σύμπραξη του Φεστιβάλ προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παροχών του προς το κοινό.”

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε: «Με την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας, επισφραγίζουμε την άριστη και καθ’ όλα επιτυχημένη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στοχεύοντας πάντα στην ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων του ιστορικού Φεστιβάλ (κοινό, συντελεστές) μέσω της συνεχούς παρουσίας κλιμακίων του Ε.Ε.Σ. σε όλους τους χώρους διεξαγωγής των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Θεμέλιο αυτής της συνεργασίας αποτελεί η δημιουργική αλληλεπίδραση αλλά και η αμοιβαία υποστήριξη και επικοινωνία για την ανάδειξη του έργου των εθελοντών του Ε.Ε.Σ, καθώς και την εν γένει προαγωγή του εθελοντικού πνεύματος στην ελληνική κοινωνία.»

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., κ. Ιωάννης Καπλάνης σημείωσε ότι: “Οι αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς που πρεσβεύονται από τον Ε.Ε.Σ. αγκαλιάζουν το όραμά μας για ένα Φεστιβάλ ανοιχτό, προσβάσιμο και συμπεριληπτικό, το οποίο ανταποκρίνεται με έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής”.

Photo credit: Θωμάς Δασκαλάκης