Η παιδική σκηνή “Αερόπλοιο” ανοίγει τα φτερά της και ταξιδεύει στο Λονδίνο, αυτή την φορά, μετά τις πετυχημένες περιοδείες που έκανε τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Και έτσι η ηθοποιός Στέλλα Μιχαήλ θα προσγειωθεί στις αρχές Οκτωβρίου με το “Αερόπλοιο” στο Λονδίνο, κρατώντας στις αποσκευές της ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο περιπέτειες, κατορθώματα και  πλούσια νοήματα. Πρόκειται για το έργο του Νίκου Καμτσή, καλ. διευθυντής του θεάτρου “Τόπος Αλλού” υπό τον τίτλο “Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό” , το οποίο θα παιχθεί σε θέατρα και σχολεία του Λονδίνου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Η ελληνική προπρεμιέρα θα δοθεί την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου στη παιδική σκηνή του “Τόπος Αλλού” στις 19.00.

Ολο το έργο αφηγείται και ερμηνεύει στις δυο γλώσσες η ηθοποιός και θεατρολόγος Στέλλα Μιχαήλ, πραγματοποιώντας έναν άθλο, καθώς παίζει 16 ρόλους, χρησιμοποιόντας όλα τα θεατρικά μέσα – μάσκες, κούκλες, σκιές, σκούπες που μιλούν σαν άνθρωποι – η παράσταση ξετυλίγει μπροστά στα μάτια των παιδιών ηρωικές περιπέτειες σε κόσμους μαγικούς, βγαλμένους απο την ελληνική αφηγηματική παράδοση που μιλούν κατευθείν στην ψυχή μικρών και μεγάλων θεατών. Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αμερικη και την Αυστραλία.

Μαζί με το παραμύθι θα παρουσιαστεί και μια σειρά απο σεμινάρια με θέμα το Αρχαίο Δράμα υπό τον τίτλο “Ancient Pathos”. Πρόκειται για ένα event εκπαιδευτικό και θεατρικό βασισμένο στην Αρχαία Τραγωδία όπου τα παιδιά μέσα από video προβολές, συζήτηση και θεατρικούς μονολόγους που παίζονται ζωντανά μπροστά τους προσεγγίζουν το φαινόμενο της τραγωδίας που είναι τα θεμέλια του παγκόσμιου θεάτρου. Το event  που είναι για μεγαλύτερα παιδιά (12-18 ετών) και τους καθηγητές τους διανθίζεται από μια επίδειξη κατασκευής μάσκας που στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική πολύ εύκολα.  

Επίσης, παίζονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, χαρακτηριστικοί  µονόλογοι  από πολύ γνωστές Αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες – Ηφιγένεια, Ηλέκτρα, Κλυταιμνύστρα κ.α., τις οποίες ερμηνεύει η ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛ. Παράλληλα ο κεντρικός εισηγητής και αφηγητής (ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ καθιερωµένος σκηνοθέτης, δάσκαλος και συγγραφέας θεατρικών έργων) µιλάει και γνωρίζει στα παιδιά µε πολύ εύληπτο και κατανοητό τρόπο τη Αρχαία Ελληνική τραγωδία σαν παγκόσµια κληρονοµία και παράδοση που ανήκει σε όλο τον κόσµο. Στη συνέχεια, οι νεαροί θεατές, µαθητές και οι καθηγητές τους παρακολουθούν την κατασκευή µια µάσκας από την εξεξειδικευµένη σκηνογράφο- ενδυµατολόγο (ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ, Phd στην Ιστορία του κοστουµιού).

Συντελεστές – Ερμηνεία Στέλλα Μιχαήλ, σκηνοθεσία Νίκος Καμτσής, σκηνικά – κοστούμια Μίκα Πανάγου, μουσική Χρήστος Ξενάκης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ (θέατρο που δημιουργήθηκε το 1985 και διανύει τον 29 χρόνο της δημιουργικής του παρουσίας στην Ελλάδα) είναι ένα πολύ γνωστό θέατρο για παιδιά και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, καθώς έχουμε λάβει μέρος σε πάρα πολλά φεστιβάλ θεάτρου μέχρι σήμερα. Στο ενεργητικό του έχει πάνω από εξήντα διαφορετικές παραστάσεις αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως παιδαγωγικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια και φορείς του εξωτερικού.