Η Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με δημοφιλή χορωδιακά από όπερες, αγαπημένες μελωδίες από οπερέτες, μουσική από γνωστά μπαλέτα …

με τη Χορωδία, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και διακεκριμένους σολίστ.

Στη συναυλία που πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 17 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να απολαύσει αποσπάσματα από τα έργα: To ελιξίριο του έρωτα του Donizetti, Η Κρητικοπούλα του Σαμάρα, Φάουστ του Gounod, Ναμπούκκο & Ένας χορός μεταμφιεσμένων του Verdi,  Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Προκόφιεφ, Alles Walzer των R. Zanella/J. Strauss υιού, Η εύθυμη χήρα του F. Lehár και Ωνάσης-Κάλλας του Χρ. Παπαγεωργίου.

Ερμηνευτές:
Mαρία Μητσοπούλου σοπράνο
Γωγώ Ηλιοπούλου σοπράνο
Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος

Ορχήστρα & Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου

Μουσική διεύθυνση: Işin Metin

Η Συναυλία θα αναμεταδοθεί ζωντανά στον κήπο του Μεγάρου

Συμπαραγωγή:
Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Εθνική Λυρική Σκηνή

Η δεύτερη συναυλία που είχε προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου 2011 ακυρώνεται

Συγκεκριμένα:

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει ότι, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει το Λυρικό Λεωφορείο, προσθέτει μία επιπλέον δράση για την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011, στη θέση της δεύτερης «Συναυλίας με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο Μέγαρο Μουσικής και η οποία ακυρώνεται.

Όσοι έχουν ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για τη συναυλία της 18ης Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα είτε να παραλάβουν πίσω το καταβληθέν αντίτιμο του εισιτηρίου τους, είτε να το ανταλλάξουν με ένα εισιτήριο για την πρώτη συναυλία, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Το Λυρικό Λεωφορείο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα κάνει στάση στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στο Ζάππειο Μέγαρο. Συμμετέχουν οι σολίστ Μαρία Μητσοπούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Χάρης Ανδριανός και μέλη της Xορωδίας της Ε.Λ.Σ. και της Μεικτής Δημοτικής Χορωδίας Αθηνών.