Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη καλεί παιδιά άνω των 8 ετών αλλά και ενήλικες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Συμμετοχική Όπερα για παιδιά από 8 ετών και ενήλικες» που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Απριλίου μέχρι τις 19 Μαΐου 2012.

Στην εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ οι αγαπημένες μελωδίες που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες που ανήκουν πια στο χώρο της κλασικής μουσικής.

Στόχος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο λάτρεις της όπερας μαζί με αμύητους στο είδος θεατές, προκειμένου να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ καλλιτεχνών και θεατών και να γίνουν ένα !

Αρχικά αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.

Στις τέσσερις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί αναλύονται οι ισάριθμες βασικές φωνές (σοπράνο, μέτζο-σοπράνο, τενόρος και βαρύτονος) μέσα από χαρακτηριστικές μελωδίες, οι οποίες ταιριάζουν με την κάθε φωνή.

Συμμετέχουν οι:

Κάτια Πάσχου, σοπράνο
Αγγελική Καθαρίου, μέτζο-σοπράνο
Αντώνης Κορωναίος, τενόρος
Γιώργος Ματθαιακάκης, βαρύτονος
Μανώλης Παπασηφάκης, πιάνο

Στο νέο κύκλο συναντήσεων η Συμμετοχική Όπερα δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες και όλοι μαζί με το κοινό τραγουδάμε αγαπημένα τραγούδια από τον κόσμο του musical.

Mε τους σπουδαστές φωνητικής της Νίνας Καλούτσα: Αντώνη Μπατσάκη, Λήδα Πλατσή, Άλκηστη Λαμπροπούλου.
24 Μαΐου

Συναυλία Συμμετοχικής Όπερας «Οι μεγάλες στιγμές του musical»

Οι σπουδαστές φωνητικής της Νίνας Καλούτσα υπό την ερμηνευτική και σκηνοθετική καθοδήγηση της Κάτιας Πάσχου παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Συμμετοχικής Όπερας μια σκηνοθετημένη συναυλία με τραγούδια από το musical και τον κινηματογράφο.

Τραγουδούν οι: Ελευθερία Διότη, Βάσια Λακουμέντα, Άλκηστη Λαμπροπούλου, Αντώνης Μπατσάκης, Λίνα Μπασούκου, Βαγγέλης Πατεράκης, Λήδα Πλατσή.

Ώρα: 20:30
Γενική είσοδος: 15 € , 10 € (μειωμένο)