Στον αριθμό 101 της οδού Σόλωνος, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, μια ομάδα βιβλιόφιλων και ένας καταξιωμένος συγγραφέας γνωρίζονται και γίνονται μια ζεστή συντροφιά που θα συναντιέται εκεί για καιρό. Τα διηγήματα της παρούσας συλλογής είναι το πρώτο δημοσιευμένο απόσταγμα αυτών των δημιουργικών συναντήσεων.

Από το οπισθόφυλλο

Δεκατέσσερα διηγήματα, δεκατέσσερις διαφορετικοί τρόποι για να δει κανείς τον κόσμο μέσα από σύντομες ιστορίες. Ακόμα και αν θεωρήσουμε τη γλώσσα κοινό κτήμα, η σύνθεση των μεμονωμένων λέξεων, η ιδιαίτερη μουσικότητά τους, διαμορφώνει το αφηγηματικό πρόσωπο κάθε συγγραφέα, που είναι αναμφίβολα μοναδικό. Τη μοναδικότητα αυτή απολαμβάνει ο αναγνώστης στην παρούσα συλλογή, την πολυχρωμία και τους ποικίλους τόνους της ανθρώπινης γραφής.

– Δημήτρης Στεφανάκης

Το βιβλίο περιλαμβάνει διηγήματα των:

Νατάσσας Βλουτόγλου, Ελένης Γρηγοράκη, Χρήστου Ηλιάδη, Ελένης Θεοδωράκη, Ελένης Καρακατσάνη, Πάνου Κοσμόπουλου, Γεωργίας Κούκου, Σόφης Λουκά, Μαρίνας Παπαγεωργίου, Θέμη Παρλαβάντζα, Ειρήνης Σαββαΐδη, Ελένης Στελλάτου, Ελένης Συκιώτου, Φωτεινής Ταμβίσκου.