Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και η Εταιρία Θεάτρου Commedia παρουσιάζουν το έργο του Σάκη Σερέφα, Σεμινάριο βλακείας ή οι βλαβερές συνέπειες της βλακείας, στο Σχολείον, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, με τον Δημήτρη Πιατά να ερμηνεύει.

Πρόκειτα για ένα μονόλογο με τη μορφή διάλεξης, ο οποίος αναλύει από καθέδρας το θέμα του φέροντας μύρια όσα σπαρταριστά παραδείγματα γηγενή αλλά και ξένα, όπως π.χ. τη δήλωση του Μεγάλου Ναπολέοντα «Στην Ευρώπη παντού ο καιρός είναι ο ίδιος» πριν εκστρατεύσει, με τα γνωστά αποτελέσματα, στη Ρωσία.

Ο Σερέφας στηλιτεύει τα παλαιά όσο και τα σύγχρονα, για να καταλήξει εντέλει στην παλιά αραβική παροιμία: «Η βλακεία είναι θείο χάρισμα. Όμως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση». Και συνεχίζει: «Νομίζετε πως ένας πολιτισμός που επινόησε την Άλγεβρα, τον αστρολάβο, το εκκρεμές και τους ρεβυθοκεφτέδες μπορεί να πέφτει έξω στους υπολογισμούς του γι’ αυτήν;».

Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, τα σκηνικά – κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη, η μουσική του Κίμωνα Χυτήρης, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός του Νίκου Τουλιάτου.