Μία απόπειρα των Ν. Ζερβού και Γ. Παρασκευόπουλου μέσα από τον κινηματογράφο να δείξουν με έναν σαρκαστικό τρόπο τι συμβαίνει πολιτικά

σε μια Ελλάδα που υποφέρει και προδίδεται, σε μια χώρα που τελεί υπό οικονομική κατοχή και μας γεμίζει με ανασφάλεια για το αύριο ακολουθώντας ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο.

Άλλωστε όταν ελέγχεις κάποιον οικονομικά ελέγχεις και τις αποφάσεις και τις επιλογές του.

Μία ταινία που μέσα από τον σαρκασμό μας δείχνει τι γίνεται πίσω από τις πλάτες μας και μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν αντιδρούμε.

Περίληψη

Ο μεγαλύτερος εν ζωή σκηνοθέτης Ιωάννης Μποστ ψάχνει να βρει την έμπνευσή του μέσα σε κάδους σκουπιδιών, οπού τον ανακαλύπτει μια δημοσιογράφος. Η περιπέτειά του αρχίζει όταν λίγο αργότερα τον βρίσκει η νοσοκόμα που τον φροντίζει και τον κλειδώνει κατά λάθος στα εργαστήρια της erosfilm. Εκεί ο ίδιος αρχίζει να μοντάρει διάφορα πλάνα που σχετίζονται με την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και συνθέτει τη δική του ταινία.

Ηθοποιοί: Γιάννης Μπονσταντζόγλου, Ζωή Ζέρβα, Νίκη Κακoγεωργίου.
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός, Γιάννης Παρασκευόπουλος

 
Λίγα λόγια των σκηνοθετών

Τα ίδια πρότυπα. Οι ίδιες αντιλήψεις, οι πολιτικοί, οι λάθος αντιλήψεις του παρελθόντος και του σήμερα σε ένα κοινωνικό σύστημα που σαπίζει δημιουργούν από τύχη μια ταινία μέσα από τις ταινίες των άλλων.

Μια πειραματική απόπειρα πάνω στο σινεμά που θα τολμήσει με σαρκαστικό ύφος να αποδείξει με μια ιστορική αναδρομή από ταινίες κατά πόσο η τέχνη του σινεμά είναι υπαρκτή στην Ελλάδα στις μέρες μας και να συμφωνήσει με τον ΓΚΥ ΝΤΕΒΟΡ ότι «Οι τέχνες του μέλλοντος θα είναι αναστατώσεις καταστάσεων ή τίποτα».

Διευκρίνιση: Οι προσκλήσεις που προσφέρει το Culturenow.gr μέσω του διαγωνισμού του για τις 24/11/2011 είναι για την προβολή στις 20.00